Fenomenul „vaccinarea la chiuvetă” ia amploare! Cine sunt românii care au picat în propria plasă: "Autodenunțul e singura lor șansă"

Unele cadre medicale au făcut o afacere din „vaccinarea la chiuvetă”. Iată ce presupune acest fenomen și care sunt urmările!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

„Vaccinarea la chiuvetă” este o practică care pare că ia amploare în rândul medicilor, iar fenomenul a intrat în atenția autorităților vara aceasta, după ce la Terapie Intensivă au ajuns în stare extrem de gravă mai multe persoane infectate

cu virusul SARS-CoV-2, dar care aveau certificat de vaccinare.

De frica morții, aceștia le-au recunoscut medicilor care aveau grijă de ei că, de fapt, nu se vaccinaseră. Adică aveau un certificat de vaccinare real, dar în realitate serul nu ajunsese la ei, ci la chiuvetă. Această practică nu este deloc un ieftină, iar cei care practică vaccinarea la chiuvetă cer spăgi între 500- 1.500 de euro.

Chiar în aceste momente, autoritățile fac mai multe anchete la mai multe centre de vaccinare și cabinete de familie din Prahova, unde există suspiciunea că s-ar practica vaccinarea la chiuvetă. Potrivit Adevărul.ro, se fac cercetări inclusiv la un mare spital din județ. 

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Ce riscă personalul medical care regurge la această practică 

Cadrele medicale care fac așa ceva riscă dosar penal pentru infacțiuni de corupție, fals intelectual, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale, iar sentințele sunt clare și dure în aceste

cazuri. Aceștia pot primi pedepse  cu închisoarea de 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta. 

În luna septembrie, a apărut și primul caz. Un cadru medical din Dâmbovița și soțul ei au fost reținuți după ce femeia ar fi eliberat mai multe adeverințe de vaccinare fictive unor fotbaliști, unde partenerul ei de viață era atât antrenor, dar și președintele clubului.

Cei doi au fost plasați sub control judiciar. 

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Ce pot face persoanele imunizate fictiv în cazul în care vor să se vaccineze pe bune

Cei care au remușcări și se tem că se pot îmbolnăvi, mai ales că valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit destul de puternic România, iar situația

este departe de a fi roz, trebuie să știe că nu se mai pot imuniza decât dacă merg la poliție și se autodenunță. Bineînțeles că vor trebui să suporte și consecințele faptelor sale. 

Citeste si: Criză fără precedent în spitalele din Timișoara: „O să începem să raportăm morţii de frig, pe lângă morţii de Covid"

”Pacienții vaccinati fictiv nu pot beneficia de vaccinare corectă decât dacă se autodenunță”, a explicat Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, pentru Ziare.com. 

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Această practică nu trebuie să existe”

Cristina Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a fost prima care și-a denunțat colegii de breaslă, după ce a aflat că practică vaccinarea la chiuvetă. Ea condamnă acest fenomen explicând că toți cei care s-au vaccinat fictiv ajung la ATI cu forme severe de boală. 

„Este un fenomen ”vaccinarea la chiuvetă”, în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri.

Citeste si: Medicul stomatolog Laur Fratostiteanu a murit de COVID! Era considerat unul dintre cei mai cunoscuți chitariști din România: „A fost un mare antivaccinist”

Oamenii induc actul medical în eroare. Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies