Florin Cîțu, anunțul momentului! Când începe vaccinarea cu a treia doză anti-COVID

Florin Cîțu a anunțat începerea vacinării cu a treia doză anti-COVID în România.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

România începe vaccinarea cu a treia doză anti-coronavirus. Anunțul a fost făcut în mod oficial în urmă cu puțin timp de către Florin Cîțu. Prim-ministrul a declarat că vaccinarea va începe din data de 28 septembrie, pentur persoanele care s--au imunizat cu a doua doză în urmă cu cel puțin două luni de zile.

„Am luat decizia ca începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinuri pe bază de ARN mesager”, a anunțat Florin Cîțu.

A treia doză este recomandată în special persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe, persoane vulnerabile (persoane peste 65 de ani, cu boli cronice, persoanele din centrele medico-sociale) și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Astăzi, 22 septembrie a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

La întâlnire au luat parte și ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Vass Levente și președintele ANMDMR, Robert Ancuceanu.
Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”,
a transmis  CNCAV.

Citeste si: Primul oraș din România care intră în carantină de weekend. Locuitorii au nevoie de declarație pe propria răspundere

Programarea pentru administrarea dozei a treia se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. De asemenea, persoanele mobilizate la domiciliu, fără adăpost, persoane din centrele medico-sociale și rezidențiale pot cere ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică.

coronavirus

Începe vaccinarea cu doza trei în România 

[Sursa foto: PixaBay]

Cum vor primi doza trei persoanele vaccinate cu Astra Zeneca

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Persoanele care și-au făcut primele două doze cu Astra Zeneca se pot imuniza în continuare cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Capitala și alte trei județe din România intră în scenariul roșu. Ce restricții impun autoritățile

Revine DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE în România, în valul patru al pandemiei. Ce oraș a intrat în carantină

Primul oraș din România care intră în carantină de weekend. Locuitorii au nevoie de declarație pe propria răspundere

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Doliu național imens în România. Un mare actor s-a stins din viață. A jucat în peste 80 de filme

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies