Florin Cîțu, decizie neașteptată! "În UE vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani"

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, dorește ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani. Acesta consideră că o modificare a Constituţiei în acest sens ar fi un lucru bun

Autor: Georgiana Maria Anghel

In articol:

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, este de părere că ar trebui modificată Constituția, în ceea ce privește vârsta persoanelor care votează este un lucru bun. 

Florin Cîțu vrea ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani:"Eu cred că este un lucru bun!"

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, ar dori să facă o modificare în Constituție, în ceea ce privește dreptul la vot. Astfel, dacă decizia ar intra în vigoare, vârsta celor votează ar putea fi coborâtă la 16 ani. 

Florin Cîțu a mai declarat că, în Uniunea Europeană, a intrat deja în vigoare acestă modificare, iar Preşedintele Senatului consideră că acesta ar fi un lucru bun și pentru țara noastră. 

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat în ce magazine va fi nevoie de certificat verde: ”E o soluție de a menține economia deschisă în perioada următoare”

Citeste si: Iată lista fugarilor din România, condamnați la ani grei de pușcărie. Cum acționau cei din gruparea "Riviera Maya"...- bzi.ro

"Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani(...).

Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun", a precizat Cîţu, potrvit  Agerpres.

Florin Cîțu, despre modificarea Consituție:"Avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia"

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a mai declarat că, în momentul de față, nu s-a stabilit absolut nimic cu privire la această decizie și că trebuie să discute cu partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei. 

De asemenea, Florin Cîțu susține că există o majoritate care ar putea modifica Consituția, dar întâi de toate va ține cont de prioritățiile patridului, iar după aceea se va concentra pe această decize. 

Citeste si: Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: "S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL"

"Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte- Parlament- Guvern, Guvern- preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate", a mai adăugat Florin Cîțu, pentru sursa menționată mai sus. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies