Florin Cîțu, despre educația sexuală în școli: ”E foarte importantă și trebuie făcută”

Florin Cîțu a dat declarații despre educația sexuală în școli. Materia va fi introdusă în școlile din România.

Florin Cîțu
Florin Cîțu[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Florin Cîțu a dat declarații despre educația sexuală în școli. Premierul României a anunțat că materia va fi introdusă în școli de anul viitor.

Florin Cîțu, despre educația sexuală în școli

Premierul Florin Cîțu a declarat că educația sexuală va fi introdusă în școlile din România  începând de anul viitor. Materia se va numi ”Educație pentru viață”, iar părinții care nu sunt de acord ca copiii lor să participe la această oră, îi vor putea retrage, așa cum se întâmplă în prezent la ora de religie.

Citeste si: Florin Cîțu: ”Nu ne luăm concediu. Trebuie să ne pregătim pentru cele mai dificile situații”. Problema inundațiilor în România devine tot mai pregnantă

”Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia- și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației- va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, decizia este luată”, a spus Florin Cîțu la TVR 1, citat de digi24.ro.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Premierul României a discutat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, iar legea va fi în curricula școlară.

”Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparență și le vom da acest lucru.

La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluția a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educației, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor și va introduce această oră”, a mai spus Cîțu.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: MediaFax Foto]

Sorin Cîmpeanu: ”Educația sexuală e foarte importantă și trebuie făcută”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că educație sexuală în școli este importantă.

România are un număr extrem de mare de mame minore.

Citeste si: Eroare colosală la Evaluarea Națională 2021! Mai mulți elevi din Satu Mare trebuie să dea din nou examenul la română

”Educația sexuală e foarte importantă și trebuie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă, aceasta va fi propunerea ministerului Educației: toți elevii se înscriu la o disciplină care să conțină elemente de educație sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor celor pentru care părinții nu sunt de acord. A același principiu aplicat la ora de religie”, a spus Cîmpeanu.

Patriarhia Română este împotriva introducerii educației sexuale în școli, iar ministrul Educației le răspunde: ”Răspund ce am răspuns și până acum. Educația sexuală e o componentă a educației pentru viață. Poate fi făcută cu acordul părinților. Când nu sunt de acord, își pot retrage copilul. E vorba și de sistemul de notare. Dacă ai posibilitatea să te retragi, ai statut diferit față de limba română, de unde nu te poți retrage. De aceea trebuie abordare specifică și care să țină seama de mecanismele din educație”, a mai spus ministrul.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu: ”Nu ne luăm concediu. Trebuie să ne pregătim pentru cele mai dificile situații”. Problema inundațiilor în România devine tot mai pregnantă

Florin Cîțu, îngrijorat de pagubele provocate de ciclonul format în Marea Neagră! El a convocat o ședință urgentă

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Florin Cîțu: ”Să lase naibii alegerile și să se ocupe de România”

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Adio, nuntă! Irina Tănase și Liviu Dragnea s-au despărțit? Blonda aruncă bomba

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies