"Foarte mulți copii au rămas fără părinți". O româncă din Adana face dezvăluiri emoționante. Femeia descrie dezastrul care nu s-a văzut până acum la televizor | EXCLUSIV

Stiri

"Foarte mulți copii au rămas fără părinți". O româncă din Adana face dezvăluiri emoționante. Femeia descrie dezastrul care nu s-a văzut până acum la televizor | EXCLUSIV

Numeroși copii au rămas orfani după ce părinții lor au murit sau sunt de negăsit în spitale, ori pe sub dărâmături.

În Adana cutremurul a făcut numeroase pagube. Oamenii sunt speriați și nu doresc să se întoarcă în case, în timp ce pe sub dărâmături încă se caută persoane. Lucrurile sunt din ce în ce mai grele pentru cetățenii din oraș.

Echipele de salvare caută în continuare supraviețuitorii pe sub ruine. În Adana au ajuns și echipajele românești de salvare, împreună cu câinii antrenați pentru astfel de măsuri. Tot din Adana au fost repatriați mai mulți cetățeni români, cu două aeronave militare care au sosit în țară în zilele de luni și marți.

Dezastrul din Adana a lăsat urme adânci în inimile oamenilor. Gina este o româncă stabilită în Turcia de mai bine de 10 ani, iar acolo locuiește alături de soțul ei și familia lui. Gina ne-a mărturisit că nu locuiește într-unul dintre cele mai afectate cartiere, însă chiar și așa oamenii refuză să intre în casă pe timpul nopții și inclusiv autoritățile îi sfătuiesc să nu facă acest lucru.

Cutremurul din Turcia, povestit de o româncă din Adana

Gina mărturisește că atmosfera din Adana este extrem de încărcată. Oamenii se tem de un nou cutremur, se tem să revină în casele lor, iar autoritățile îi sfătuiesc să meargă în locurile special amenajate.

Citește și: "Ne temem că o să vină și aici". O româncă stabilită în Istanbul descrie atmosfera din oraș la câteva ore de la cutremurul care a adus groaza în Turcia| EXCLUSIV

"Eu sunt în Adana.

Atmosfera este extrem de încărcată. Este agitație mare și panică pe străzi. Nu intră, în case, mergem în interior doar dacă avem nevoie de ceva. Aici este cât de cât mai bine față de alte orașe unde situația a fost mult mai rea", ne-a povestit Gina, o româncă stabilită în Adana.

Femeia ne-a mărturisit că a discutat și cu alți români aflați în Adana, pe care îi cunoaște și care sunt în prezent bine, însă nu pot reveni în țara natală pentru că soții lor au nevoie de viză ca să călătorească aici.

"Persoanele de cetățenie română pe care le știu eu aici în Adana sunt bine, sunt în viață, dar nu pot pleca în țara natală pentru că au aici familii, soți, copii", mărturisește Gina.

cutremurul din turcia

Dezastrul rămas după cutremurul din Turcia

[Sursa foto: Profimedia]

Salvatorii caută oamenii pe sub dărâmături

În Adana, salvatorii continuă operațiunile și fac tot ceea ce pot pentru a reuși să găsească oamenii pe sub dărâmături. Blocurile noi din oraș s-au prăbușit în doar câteva secunde, iar mulți dintre cei aflați în case au rămas captivi sau chiar au murit sub enclave.

Citește și: Imagini live din Turcia. Cum se desfășoară operațiunile dramatice de salvare în Gaziantep. Supraviețuitorii sunt căutați sub dărâmături de peste 24 de ore de zeci de salvatori și câini| EXCLUSIV

Situațiile sunt greu de descris în cuvinte. Panica i-a cuprins pe cetățeni, mulți dintre ei fiind în situația tragică în care și-au pierdut casa sau chiar o persoana dragă.

În prezent, există în continuare oameni care nu au fost nici până acum scoși de sub enclave.

Familiile care nu și-au găsit încă toți membrii trăiesc cu speranța că îi vor recupera și mai ales că îi vor regăsi în viață.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam seama că nu ne ajung banii de două banane, ci doar de una.”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

Dezastrul rămas după cutremurul din Turcia

Dezastrul rămas după cutremurul din Turcia

[Sursa foto: Profimedia]

Numeroși copii au rămas orfani după cutremurul din Turcia

Gina ne mărturisește că din discuțiile pe care le-a avut cu cei din jur, vecinii și cunoscuți, a aflat că numeroși copii au rămas fără părinți. Fie au murit familiile lor, fie nici până acum nu au fost identificate.

"Oamenii sunt speriați și agitați în continuare. La mine în cartier este liniște, blocurile nu au avut probleme, dar în alte cartiere din Adana au căzut foarte multe blocuri, sunt foarte multe dărâmături. Sunt oamenii care nici măcar acum nu au fost scoși de sub dărâmături.

Probabil că li se vor găsi cadavrele. Sunt foarte mulți copiii care nu își mai găsesc familiile. Sunt mulți copii rămași singuri aici în Adana", ne-a povestit Gina, românca stabilită în Adana.

Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!

Dezastrul rămas după cutremurul din Turcia

Dezastrul rămas după cutremurul din Turcia

[Sursa foto: Profimedia]