Focar de coronavirus la Colegiul Militar din Alba Iulia! 60 de elevi au fost infectați cu COVID-19

60 de elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazu” din Alba Iulia sunt infectați cu coronavirus.

Colegiul Militar din Alba Iulia
Colegiul Militar din Alba Iulia
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

La începerea semestrului II al anului de învățământ, conducerea Colegiului Militar ”Mihai Viteazu” din Alba Iulia, a realizat testarea de tip Real Time PCR a elevilor. Din primele informații, din cei 460 de elevi, 5 au avut rezultat pozitiv. Mai mult, pe baza unei anchete epidemiologice, au mai fost raportate încă 52 de cazuri.

Potrivit unor surse, majoritatea elevilor infectați pozitiv cu coronavirus se află într-o stare bună, fiind asimptomatici. 

De asemenea, tot procesul de testare a fost realizat de o echipă de la Spitalul Militar de Urgență ”Doctor Alexandru Augustin” – Sibiu. Conform surselor, activitatea de învățământ  la Colegiul din Alba Iulie se desfășoară în format hibrid, față în față și online. 

Citeste si: Un profesor din Sibiu a umilit o elevă în timpul orelor online! Conversația a fost înregistrată: „Nu ţi se pare că eşti penibilă?”

Activitatea de învățământ se desfășoară în format hibrid, față în față și online prin intermediul echipamentelor instalate și a platformelor educaționale. Tabletele interactive, care sunt folosite de la începutul anului școlar 2020-2021, au rolul de a eficientiza activitățile de predare-învățare și de a veni în ajutorul elevilor.

Citeste si: Profesoara din Vâlcea prinsă în timp ce fura, acuzată de părinții elevilor că nu le-a înapoiat banii împrumutați. Femeia este dată afară de la școală

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În instituția militară de învățământ se realizează, zilnic, triajul epidemiologic și se efectuează curățenia și dezinfecția spațiilor, respectiv clase, săli, dormitoare, holuri, toalete. Măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii, atât în interior, cât și în exterior, sunt obligatorii”,   se arată într-o informare a instituției de învățământ.

Reamintim că în urmă cu două zile, ministerul Educației a declarat că față de săptămâna trecută, numărul elevilor infectați cu COVID-19 s-a dublat.

Mai exact, numărul elevilor depistați pozitiv cu virusul ucigaș a ajuns la 600. Totodată, 542 de clase au activitatea suspendată din cauza coronavirusului.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Primul elev a fost depistat pozitiv după redeschiderea școlilor

La doar două zile de la redeschiderea școlilor, a fost depistat primul elev testat pozitiv cu coronavirus. Este vorba de o fetiță de clasa a doua care învață la Școala ”Sfândul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei.

Cu o zi înainte de începerea cursurilor, Sorin Cîmpeanu a anunțat că nu a existat niciun caz de elev cu simptome de COVID-19 la şcoală. 

Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele judeţene şi toate şcolile.  Suntem în cea de-a treia zi a semestrului doi. Până acum nu au apărut cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acele clase”, a spus Sorin Cîmpeanu.  

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paleovirusurile, studiate pentru prima oară de oamenii de știință ruși! Există sau nu un real pericol pentru omenire

Dana Budeanu și Gabriela Firea au ajuns la cuțite? Ce cuvinte dure i-a adresat criticul vestimentar: „Nu ne-am înţeles deloc”

Cine este femeia care l-a dat pe spate pe Smiley! Nu, nu este graviduța Gina Pistol

Horoscop Zilnic Sâmbătă 19 Iunie 2021: RACII au parte de o situație care poate lua o întorsătură favorabilă pentru ei

Moșii de vară 2021. Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morților

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cutremur la Casa Regală. Charles, anchetat, după moartea prințesei Diana. Ce i-a făcut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies