Gamma, cea mai nouă tulpină de COVID-19, rezistă la toate vaccinurile de pe piață! E cea mai periculoasă de până acum

O nouă tulpină a coronavirusului îi sperie pe toți specialiștii, fiind cea mai periculoasă de până acum.

Gamma, cea mai nouă tulpină de COVID-19, rezistă la toate vaccinurile de pe piață
Gamma este ultima tulpină a COVID-19, descoperită de specialiști[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Recent, oficialii din domeniul sănătății au anunțat, pe lângă apariția tulpinei Delta, pe care o considerau destul de periculoasă, și prezența unei alte mutații ale COVID-19, care și-a făcut apariția în câteva zone, printre care și unele ale Statelor Unite ale Americii.

Citeste si: Schema de tratament anti-COVID a Flaviei Groșan, confirmată de experții din Marea Britanie. La ce concluzie s-a ajuns

Gamma, mutația care rezistă la toate vaccinurile de pe piață

Tulpina Gamma a început deja să se răspândească în Brazilia și este cea mai periculoasă mutație a coronavirusului, deoarece poate rezista efectelor pe care le au tratamentele cu anticorpi. Acest lucru este îngrijorător pentru întreaga populație, deoarece mulți dintre oameni au considerat că vaccinul îi poate proteja total de virus și au decis să se imunizeze doar pentru a scăpa de boală. După cum declară și decanul Peter Hotez de la Colegiul de Medicină Baylor, cei vaccinați nu sunt ocoliți de virus, ci dimpotrivă, în ceea ce privește noua mutație Gamma, pot fi și ei la fel de vulnerabili ca cei neimunizați: „Dacă nu ești vaccinat deloc sau dacă ești imunizat doar cu o singură doză de ser, ești mult mai vulnerabil”, a transmis Peter Hotez pentru CNN.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

O nouă tulpină a coronavirusului îi sperie pe toți specialiștii, fiind cea mai periculoasă de până acum.
Anticorpii nu mai reușesc să recunoască forma unei mutații de coronavirus, dacă aceasta își schimbă forma[Sursa foto: PixaBay]

Anticorpii nu mai reușesc să recunoască forma unei mutații de coronavirus, dacă aceasta își schimbă forma

Astfel, cu cât sunt mai rezistente la anticorpi, cu atât tulpinile sunt mai periculoase și pot modifica efectul pe care vaccinul le are asupra organismului: "Cele două vaccinuri, Pfizer și Moderna, ar trebui să poată face față acestei variante destul de bine, deoarece sunt foarte eficiente.

Johnson&Johnson ar putea avea unele probleme, însă tot ar fi un ser benefic”, a declarat John P. Moore, profesor de microbiologie și imunologie la Facultatea de Medicină din New York.

Citeste si: Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, îndeamnă românii să se imunizeze împotriva COVID-19: ”Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale”

Așadar, indicațiile specialiștilor ar fi ca toată populația să se vaccineze cât mai repede, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii cu una dintre noile tulpini mutante ale COVID-19, tulpini ce se răspândesc destul de repede în toate țările.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A apărut o nouă tulpină a variantei Delta. Mutația coronavirusului are efecte devastatoare asupra tinerilor

ONU, despre următoarea pandemie care amenință omenirea: „Nu există niciun vaccin care să o vindece”

Ministrul Sănătății, avertisment cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus. Declarațiile făcute de Ioana Mihăilă despre noua tulpină de COVID-19

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Dezvăluirea momentului despre Toni Iuruc! S-a aflat adevarul despre trecutul său. Puţină lume ştia

BOMBA! Barbatul cu care a fost prinsa Andreea Mantea! E cutremur in showbiz

Expert Britanic: Coronavirusul ar putea fi răspândit și prin pârțuri! Chinezii confirmă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies