Gheorghe Hagi are datorii de 12,6 milioane lei și a concediat 15 oameni de la Viitorul! Tatăl lui Iannis a pierdut o avere pentru a inventa generația Under 21

Euforia calificării până în semifinala Campionatului European Under 21 l-a readus în prim plan pe Gheorghe Hagi, considerat principalul artizan al ridicării unei noi generații de aur în fotbalul românesc.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român al ultimelor decenii, a investit aproape toți banii câștigați pe vremea când juca într-o academie de juniori care are ca reprezentare în fotbalul ”mare” echipa FC Viitorul Constanța. Un proiect considerat riscant la acea vreme mai ales că Hagi a refuzat să antreneze pe bani grei în Turcia preferând să investească într-un fotbal sărac precum cel al nostru.

fara descriere

Acum, în timp ce puștii lui Hagi culeg laurii, mijlocașul Generației de Aur își face bilanțul. Iar până la momentul ”Campionatul European Under 21”, acesta nu era unul foarte bun.

Fotbal Club Viitorul SA, compania care deține Academia Hagi și FC Viitorul a fost înființată în 2009 și până în 2012 aceasta a mers în pierdere. În urmă cu 7 ani, situația ajunsese de-a dreptul dramatică, cu datorii de peste 46,7 milioane lei (peste 10 milioane euro) și cu pierderi ce totalizau de la înființare peste 17 milioane lei.

fara descriere

2013 a însemnat primul an pe profit (2,9 milioane lei) la o cifră de afaceri de 6,4 milioane lei iar datoriile au scăzut la jumătate. În 2016, Hagi a avut din nou un an prost: pierderi de 6,2 milioane lei la o cifră de afaceri de 13,6 milioane lei.

Hagi: ”Sunt mai sărac decât înainte”

fara descriere

Câștigarea Campionatului României în 2017 a însemnat o gură de aer pentru afacerea lui Hagi. Au venit banii de la televiziuni iar jucătorii au început să fie vânduți pe sume mari. A fost cel mai bun an al companiei, cu profit de 14,1 milioane lei la o cifră de afaceri de 16,1 milioane lei. 104 oameni au lucrat în 2014 pentru clubul lui Hagi.

Citeste si: Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Ionuț Radu, portarul Naționalei, după înfrângerea cu Germania

Citeste si: Cum arată iubita lui Cristi Manea după ce a fost bătută şi umplută de sânge! Chiar dacă are buza crăpată, și-a susţinut iubitul din tribune la meciul României U21 cu Germania!

Citeste si: Profeția Mariei Gheorghiu despre meciul cu Germania la Under 21! Mesajul primit de femeia care a prezis incendiul de la Colectiv

În 2018, ultimul an la care firma a depus bilanț, profitul a scăzut la nivelul celui din 2013 – 2,5 milioane lei. Cifra de afaceri a fost de 14,6 milioane lei iar datoriile companiei se situează la 12,1 milioane lei. Hagi a concediat și o parte din angajați, numărul mediu pe 2018 fiind de 89.

Gheorghe Hagi a invetit în total 10 milioane euro în proiectul său. ”Sunt mai sărac decât înainte. Eram bogat, acum am sărăcit! Înainte eram boier, sunt oier. Stau în trening, antrenez, am mai puțini bani dar sunt bogat sentimental”, a declarat Hagi.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate