
In articol:
Reţeta de ciorbă de burtă vegană a Paulei Seling. Cântăreaţa şi soţul său au ales să treacă la veganism de doi ani.
Reţeta de ciorbă de burtă vegană a Paulei Seling
Paula Seling şi soţul său sunt vegani de circa doi ani, aşa că artista a început să gătească ca atare. Recent, cântăreaţa a postat pe canalul său de YouTube reţeta video pentru ciorba de ciuperci pe care artista o numeşte "ciorbă de burtă".
Citeste si: Paula Seling, moment amuzant în direct la TV. De ce a sunat-o soțul în timpul emisiunii
"Bună ziua, prieteni. Am tot vrut să împărtășesc cu voi ciorba asta #depost fabuloasă, 100% #vegan(ă) care, la noi în casă, se mănâncă într-un mare fel! Ciorbă dupa rețeta "de burtă", fără burtă (cu ciuperci pleurotus) cu "smântână" din caju făcută în casă. Bun, bun! Să îmi spuneți cum v-a ieșit", a scris Paula Seling pe reţelele de socializare.
Citeste si: Paula Seling, dezvăluiri despre modul în care scrie melodii! ”Dumnezeu mi-a dăruit acest cântec”
Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Reţeta de ciorbă de burtă vegană a Paulei Seling[Sursa foto: Instagram]
Ingrediente:
- 300 grame de ciuperci Pleurotus
- 3 litri de apă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 căpățână de usturoi
- 1 cană de caju crud
- 1 lămâie
- 50 ml ulei
- 100 gr gogoșari murați
- 150 ml oțet gogoșari
- 20 gr fulgi de drojdie inactivă
- 1 ardei iute
- 1 legatura de patrunjel crud
- condimente (turmeric, boia dulce, amestec de legume, piper, sare)
Paula Seling[Sursa foto: Instagram]
Mod de preparare:
Vom începe prin a pune o cană de caju la hidratat, timp în care ne vom ocupa de rădăcinoase, pe care se taie cubulețe. Într-o cratiță, vom pune puțin ulei și se răsturnăm toate cubulețele acolo şi începem să amestecăm, peste care adăugăm niște amestec de legume, după care puțină apă.
Citeste si: Paula Seling a trăit emoţii de nedescris! L-a văzut şi a rămas fără cuvinte: „I-am dăruit din suflet...”
O parte din usturoiul pe care l-am curăţat îl adăugăm acum pentru a se căli împreună cu legumele. Turnăm apa peste amestecul de rădăcinoase și îl lăsăm la fiert, iar apoi punem două lingurițe de turmeric, un vârf de linguriță de piper, un vârf de linguriță de boia dulce și sare după gust.
Între timp, am pus la fiert și caju deja deshidratat. Îl lăsăm circa 15 minute, timp în care tăiemn ciupercile fâșii și le punem în ciorbă. Le lăsăm la fiert şi ne ocupăm de smântână.
Semințele fierte de caju pot fi date prin mixer sau blenduite și se adaugă în pasta fin obținută usturoiul, fulgii de drojdie inactivă, sucul de la o lămâie și puțină sare.
Blenduim întregul amestec până când se obţine o pastă cu o consistență foarte fină. Apoi luăm câte un polonic de supă și încorporăm supa în pasta obținută din caju, în aşa fel încât să nu se facă cocoloaşe.
Apoi turnăm amestecul obţinut în ciorbă și îl lăsăm să dea în clocot. La final feliem sau îi facem cubuleţe gogoșarii pe care îi punem în ciorbă.. Ca să fie mai acră, turnăm, după gust, zeama din borcanul de gogoșari.