Greta Thunberg a fost desemnată „Omul Anului” 2019, de către revista Time

Greta Thunberg, activista suedeză pentru mediu în vârstă de doar 16 ani, a fost desemnată de către revista Time drept „Omul Anului”, informează CNN.

Distribuie pe:

fara descriere

La finalul fiecărui an, conform unei tradiții care se menține de aproape un secol, revista Times desemnează o persoană (care poate fi și un grup sau o mișcare) apreciată drept cea mai „influentă” din ultimele 12 luni.

În acest an, Greta Thunberg a fost aleasă dintr-o listă scurtă realizată de editorii Time care i-a inclus pe Donald Trump, Nancy Pelosi, protestatarii din Hong Kong și „The Wistleblower” (un ofițer CIA anonim).

Citeste si: Ce ironie! Fosta soacră a lui What's Up a fost șefă la penitenciarul Rahova! Interpretul riscă acum închisoarea după ce a agresat un polițist

Citeste si: Oana Roman, noi lămuriri după ce a anunțat că s-a despărțit de soțul ei, Marius Elisei: „Eu n-am vorbit nicio secundă despre...”

Citeste si: Fiul Petruţei Gheorghe, mesaj cutremurător legat de boala care i-a fost fatală mamei sale: “Cineva care se luptă cu cancerul vrea doar un singur lucru...”

Greta Thunberg, "Omul Anului", la doar 16 ani

Adolescenta de origine suedeză a atras atenția asupra sa după participarea în cadrul summitului ONU din luna septembrie a acestui an, cu privire la schimbările climatice, unde în discursul său i-a acuzat pe liderii mondiali că distrug viitorul generației sale prin ignorararea semnelor cu privire la încălzirea globală și prin faptul că nu acționează pentru a stopa schimbarea climatică.

Tânăra activistă suedeză apare pe coperta celui mai recent număr al revistei Time. Fotografia ei este însoţită de titlul “Puterea tinereţii”

fara descriere

„În cele 16 luni care au trecut de atunci, ea s-a adresat şefilor de state prezenţi la Adunarea Generală a ONU, s-a întâlnit cu papa Francisc, a avut o dispută verbală cu preşedintele Statelor Unite şi a inspirat 4 milioane de persoane să participe la greva global pentru climă, pe 20 septembrie 2019, în cadrul unui eveniment care fost cea mai mare demonstraţie pentru climă din istoria omenirii”, au declarat editorii revistei Time.

De asemenea, tânăra activistă ecologistă va fi redactor-şef al emisiunii matinale de la postul de radio britanic BBC Radio 4 în perioada vacanţei de Crăciun, a anunţat sâmbătă BBC.

fara descriere

În 2016, „Omul Anului” a fost Donald Trump, după victoria surprinzătoare, obținută, în același an, în alegerile prezidențiale ale SUA. Printre personalitățile controversate care au fost votate de „Time” drept ”Omul Anului” s-au numărat Adolf Hitler (1938) și Iosif Stalin (1939 și 1942).

Revista „Time” a acordat pentru prima dată titlul de „Personalitatea Anului” în 1927 lui Charles Lindbergh, prima persoană care a zburat deasupra Oceanului Atlantic, de la New York la Paris.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate