Klaus Iohannis, declarație de presă de ultimă oră: „Școala începe pe 14 septembrie”

Președintele Klaus Iohannis face o declarație de presă despre reînceperea anului școlar. Șeful statului a anunțat trei planuri.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie
Klaus Iohannis: Școala începe pe 14 septembrie

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:


In articol:

- Pe 14 septembrie începe noul an șoclar preuniversitar, asta însemnă, pentur mulți dintre elevi, că vor merge fizic la școală.

- Există trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate:

- Scenariul verde, risc mic sau deloc: mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală

- Scenariul galben, risc mediu: 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt.

- Scenariul roșu, care înseamnă că şcoala se închide de tot  – peste 3 cazuri, în care școala se închide și se țin cursuri doar online.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Raed Arafat, anunț de ultimă oră despre carantina din Gornet! Refuză să-i lase liberi pe cetățeni, în ciuda deciziei instanței

Citeste si: Băiatul care a prezis pandemia de coronavirus anunță un război

Citeste si: Va deveni masca de protecție obligatorie și în casă?! ”Utilizarea măștilor de față, nu doar în spațiile publice, ci și acasă”

- Pentru vremuri de pandemie e nevoie de norme sanitare speciale. MS lucrează la aceste norme – ele implică norme de distanţare, igienă, dezinfecţie şi multe alte lucruri care vor fi făcute publice în zilele următoare. Anul şcolar preuniversitar începe pe 14 septembrie. Majoritatea copiilor vor merge efectiv la şcoală.  

- Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență.  

- Bucureștiul se încadrează în scenariul verde. Majoritatea localităților din România sunt în scenariul verde, câteva sunt acum în scenariul galben și doar 50 de localități în toată țara sunt acum în scenariul roșu. 

- Este în discuție un scenariu similar cu cel din starea de urgență: părinții vor putea primi un ajutor dacă copiii nu pot merge la școală în scenariul roșu. 

- Despre lipsa tabletelor: Guvernul și Ministerul Educației lucrează cu viteză maximă și se vor rezolva.

- Despre elevii care nu știu să folosească tabletele și n-au internet: În fiecare școală se vor măsurile care se impun. Dar generația tânără folosește cu mare îndemânare aceste instrumente. În cazul în care nu se poate, atunci se vor lua măsurile necesare.

Șeful statului, legat de răfuiala clanurilor interlope și moartea lui Emi Pian

- Nu se poate repara într-o săptămână ce s-a stricat în 30 de ani. Să ne amintim de cei 3 ani de guvernare PSD, în care PSD a încercat să îi apere pe penali, să distrugă justiția. Asta se vede acum pe străzi. Actualul guvern vine cu măsuri, dar majoritatea PSD din Parlament se opune. Vom merge mai departe și vom găsi soluții pentru ca infractorii să fie la pușcărie. 

Urmatorul articol
Citește și:

”Pian nu dispare niciodată”! Florin Salam a scos o piesă în care deplânge moartea liderului Duduienilor! Imagini de la priveghiul interlopului

Neatenția unui turist a lăsat o statuie fără degete! S-a întâmplat în timp ce-și făcea o fotografie!

Adaugă un strop de bicarbonat de sodiu peste carne și vei avea cea mai mare surpriză. Este secretul pe care-l folosesc marii bucătari

Primele imagini cu bătaia fetelor de la Puterea Dragostei! De la ce a pornit întregul scandal, care s-a lăsat cu amenințări și injurii!

Oamenii se calcă în picioare la priveghiul lui Emi Pian! Polițiștii amenință că vor interveni în forță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies