Legea controversată care scoate mii de oameni în stradă: Sexul în afara căsătoriei poate fi pedepsit cu închisoarea

Guvernul din Indonezia urmărește să facă schimbări de mari proporții în codul penal. Mii de oameni au ieșit în stradă și și-au exprimat nemulțumirea.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

fara descriere

Guvernul din Indonezia aduce modificări codului penal care nu a mai fost schimbat din perioada colonială și vrea ca sexul în afara căsătoriei să fie pedepsit cu închisoarea.

O lege controversată scoate mii de studenți în stradă: Sexul în afara căsătoriei poate fi pedepsit cu închisoarea

Modificările au stârnit controverse și mii de studenți au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea. Studenții indonezieni sunt de părere că prin adoptarea acestei legi le este încălcat dreptul la libera exprimare și discriminează cetățenii.

Citeste si: Olandezul pedofil a stat de vorbă cu polițiștii înainte de a se sinucide! Ce le-a spus oamenilor legii

Citeste si: Un adolescent a dezvoltat o boală bizară după o simplă durere în gât: se comportă de parcă ar fi posedat. Mama copilului este în șoc

Citeste si: Oana Roman crede că părinții lui Mario Iorgulescu sunt vinovați de accident: "Copiii pot să o ia razna dacă nu sunt ținuți cum trebuie sub control"

Protestatarii s-au adunat luni în Jakarta, capitala ţării. Unii dintre ei au escaladat gardul clădirii legislativului unde au pus bannere şi afişe. Şi în alte oraşe mari, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de schimbările legislative.

Printre modificările legislative se numără și pedepse pentru insulte aduse preşedintelui ţării, pedepse de patru ani pentru avort „nejustificat” (este permis în cazurile de viol sau urgenţă medicală), dar şi pedepse cu închisoare pentru „practicarea magiei negre”.

Australia a anunțat că nu-și sfătuiește cetățenii să călătorească în Indonezia, unde va exista riscul de a fi arestaţi pentru relaţii sexuale în afara căsătoriei. Pe lângă noile infracţiuni din codul penal, protestatarii se tem, de asemenea, că anumite schimbări ar putea afecta lupta împotriva corupţiei. 

Președintele Indoneziei, Joko Widodo, a cerut re-examinarea  celor 14 articole pe care Guvernul vrea să le modifice. Pachetul de legi era propus spre vot, inițial, astăzi, dar a fost amânat până vineri. 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate