Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată! Românii care vin din aceste ţări trebui să stea în carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a introdus pe lista roşie şapte ţări din sudul Africii.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat în ședința de astăzi, 27 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 107. Șapte țări din sudul Africii au fost introduse pe lista roșie, iar românii și cetățenii europeni care vin din aceste state trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

Sunt primele măsuri adoptate de autoritățile române, după apariția noii variante a virusului, Omicron.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut sâmbătă, 27 noiembrie 2021, o declarație de presă alături de Raed Arafat, secretarul de stat in MAI. Ministrul a anunțat adoptarea noii hotărâri a CNSU.

„Având în vedere alertele de la OMS, România s-a adaptat măsurilor. A fost adoptată o hotărâre CNSU, care aliniază România la măsurile deja luate în mai multe state europene, care limitează sau interzic călătoriile. Călătorii români care vin din zonele respective, vor fi carantinaţi timp de 14 zile. Pot ieşi din carantină după 10 zile cu test negativ. Măsurile de vaccinare şi de sănătate publică sunt recomandate de toate organismele internaţionale şi vaccinarea este soluţia oportună. Nu ştim cum va evolua noua tulpină.", a declarat ministrul Sănătății.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

coronavirus

Fotografie folosită cu scop ilustrativ 

[Sursa foto: PixaBay]

Șapte țări din sudul Africii au fost adăugate pe lista roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a aprobat în ședința de astăzi, 27 noiembrie 2021, Hotărârea numărul 107. Modificările aduse prin această hotărâre sunt:

1)*actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat* în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe în zona roșie;

2)*modificarea HCNSU 43* din 01.07.2021 prin introducerea unei excepții în sensul instituirii măsurii carantinei pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetățeni români, cetățeni din țările Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, astfel:
a) la domiciliu sau la locația declarată, dacă există posibilitatea delimitării față de ceilalți membrii ai familiei sau față de cei cu care locuiesc;
b) în spații special destinate, puse la dispoziție de autoritățile administrației publice locale, conform prevederilor legale

în vigoare.

3) interzicerea accesului pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizi, definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care sosesc din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies