Lumea artistică, în doliu! A murit celebrul dirijor George Balint

Unul dintre cei mai cunoscuți dirijori de la noi s-a stins din viață.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

Lumea muzicală este în doliu. Unul dintre cei mai cunoscuți dirijori români s-a stins din viață la vârsta de numai 58 de ani.

George Balint, compozitor, dirijor și fost director artistic al Operei Naționale București a plecat dintre noi, iar fanii săi sunt în stare de șoc.

Ministerul Culturii și Identității Naționale a anunțat, luni seară, că a murit George Balint, renumit compozitor și dirijor. Mesajul a fost postat pe rețelele de socializare, acolo unde ministerul i-a adus și un ultim omagiu.

Citeste si: Rezultate Bacalaureat sesiunea de toamnă 2019

Citeste si: ULTIM MOMENT! S-a vorbit că Prodanca și Reghe divorțează pe bune? De ce a venit Reghe în țară pentru câteva zile!

Citeste si: Adolescent român, găsit fără viață în Italia! Ultimele sale cuvinte sunt cutremurătoare

Trecerea în nefiinţă a lui George Balint (11 februarie 1961 – 30 august 2019) este o pierdere imensă pentru lumea muzicii româneşti şi pentru toti cei care au avut prilejul să îl cunoască şi să se bucure de spiritul său creativ”, a anunțat Ministerul Culturii.

Cine a fost George Balint


George Balint a fost Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor (începând cu anul 1987), director artistic al Operei Naţionale Bucureşti (1997-2000), dirijor permanent al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" (începând cu anul 2000) și realizator al emisiunii "Compozitori români de la A la Z”, difuzată de Radio România Cultural (2000-2002).

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate