Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista

Ce putem consuma în ultima săptămână și ce ar trebui evitat înaintea sărbătorilor pascale, potrivit specialistei în nutriție.

Distribuie pe:

Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista


In articol:

Specialistul în nutriție, Lygia Alexandrescu, a oferit în exclusivitate pentru kfetele.ro câteva sfaturi prețioase pentru ultima săptămână de post.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce sunt obligate femeile să facă Luni

Lygia Alexandrescu, sfaturi esențiale pentru ultima săptămână de post, înaintea Paștelui. Ce recomandă specialista

Foarte multe persoane obișnuiesc să țină post în ultima săptămână de dinainte de Paște, așa că trebuie să țină cont de câteva sfaturi esențiale.

„Este aprilie, ne apropiem de Paște, sunt ultimele zile de post. Foarte mulți dintre noi începem să ne primenim atât sufletul, cât și corpul și să începem să mâncăm mai puțină proteină animală. Dacă nu am început, iată, e momentul să o facem.

Citeste si: Oficial. Tot ce trebuie sa stii despre declaratia pe propria raspundere si deplasarile in timpul starii de urgenta

Fără niciun fel de grijă că nu avem destulă proteină, dieta vegetariană, dieta de post poate fi aplicată. Foarte mulți dintre noi ne întrebăm ce să mâncăm în această perioadă de post, în așa fel încât să nu ne fie foame și să nu mâncăm carbohidrați mai mult decât de obicei.

În primul rând, rutina orelor de masă trebuie să rămână o preocupare, adică mic dejun, prânz, cină să existe, respectând piramida alimentară. De asemenea, un mare nu ar fi cumpăratul de alimente care sunt foarte procesate, conțin foarte multă grăsime saturată, conțin foarte multă sare, care duce la retenție hidrică mare și mai scade și imunitatea, ne spune un studiu clinic actual.

Citeste si: Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei

Și avem timp, de data asta avem timp. Nu ne mai putem scuza că nu avem timp să gătim de post. Și ne putem întoarce la rețetele bunicii, la rețetele mănăstirești, pornind de la boabe de năut, de linte și putem face o mâncare foarte gustoasă și foarte nutritivă pentru toată familia, sub diverse forme” 

Citește continuarea pe Kfetele.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate