Maia Sandu, amenințată de un oficial de la Moscova după ce a făcut un gest care a înfuriat Rusia: „O să ajungeți coșul de gunoi al istoriei”

Actualitate

Maia Sandu, amenințată de un oficial de la Moscova după ce a făcut un gest care a înfuriat Rusia: „O să ajungeți coșul de gunoi al istoriei”

Alexei Puşkov, membru al Consiliului Federației din Teritoriul Perm, a taxat-o imediat după ce a interzit în Moldova mai multe simboluri rusești.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost amenințată direct de un oficial de la Moscova, după ce a dat o lege care pur și simplu i-a înfuriat pe liderii ruși. La începutul acestei săptămâni, ea le-a cerut cetățenilor să nu folosească simbolurile „Z” şi „V”, folosite de trupele care atacă Ucraina și, de asemenea, a fost interzisă și purtarea panglicii Sfântului Gheorghe, care este considerat un semn al susţinătorilor lui Vladimir Putin, la festivităţile din 9 mai consacrate victoriei din Al Doilea Război Mondial. 

Vestea a ajuns și la urechile oficialilor din Rusia, care au răspuns vehement gestului Maiei Sandu. Alexei Puşkov, membru al Consiliului Federației din Teritoriul Perm, a amenințat-o direct! 

Maia Sandu

Maia Sandu

[Sursa foto: Captură video ]

Maia Sandu, amenințată de un oficial de la Moscova: „Ar trebui să fie mai atentă” 

La scurt timp de la gestul făcut de Maia Sandu a venit și răspunsul de la Moscova. Alexei Puşkov, membru al Consiliului Federației din Teritoriul Perm, a avertiza-o pe președintă să fie mai atentă cu declarațiile pe care le face, având în vedere că aceasta a vorbit și despre crimele comise de armata rusă în Ucriana, pe care, însă, oficialii

de la Moscova nu le-au recunoscut.

Totodată, Maia Sandu a afirmat că locul panglicii Sf. Gheorghe este „în coșul de gunoi al istoriei” și nu a scăpat netaxată, ba chiar a fost amenințată. 

Citeste si: Bărbat din Bucha, ucis de ruși pentru că purta numele celui mai aprig dușman al lui Putin: "O persoană total nevinovată"

„În ceea ce privește esența legii pe care Maia Sandu a aprobat-o, precum și declarațiile ei despre „criminalitatea” panglicii Sf.

Gheorghe și „coșul de gunoi al istoriei”, trebuie amintit că mulți dușmani ai panglicii Sf. Gheorghe au ajuns deja în acest coş de gunoi. Ea ar trebui să fie mai atentă când vorbește despre Rusia și simbolurile ei”, a scris Alexey Pushkov pe canalul său de Telegram. 

Citeste si: „Atac cu rachete chinezești asupra orașului” O televiziune din Taiwan a anunțat începerea războiului! Care este, de fapt, adevărul

Republica Moldova încearcă să adere la Uniunea Europeană, după invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Chişinăul a acordat Kievului ajutor umanitar, dar nu şi de ordin militar. De asemene, Republica Moldova nu s-a alăturat sancţiunilor impuse Rusiei, ci s-a declarat neutră.