Mama lui Ionuț Anghel, băiețelul sfâșiat de câini, declarații cutremurătoare despre cazul Caracal: ”Hienele atacă pe toate fronturile” EXCLUSIV

Andreea Anghel, mama lui Ionuț Anghel, copilașul care a făcut să plângă o țară întreagă în momentul în care a sfârșit, la doar patru ani, în colții unor câini fără stăpân, în mijlocul unui parc din Capitală, a decis să ia atitudine în cazul Caracal și să spună lucrurilor pe nume.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu


In articol:

Deranjată până peste poate de atitudinea autorităților, de felul în care se derulează ancheta, de lentoarea în care se acționează într-un asemnea caz precum cel din Caracal, mama lui Ionuț Anghel, a decis să vorbească despre ceea ce s eîntâmplă, despre ce se va întâmpla și să povestească experiența pe care a avut-o cu opinia publică în momentul în care băiețelul ei a fost sfâșiat de câini în Parcul Tei.

Citeste si: Andreea Anghel, mesaj sfâșietor în memoria fiului ei, Ionuț, ucis de câini, în parc

Citeste si: „Cadavrul găsit în pădure este al altei persoane”. Declarația care schimbă totul despre cazul Caracal

Citeste si: Alexandru Cumpănaşu: „Vrem să ajutăm procurorii. Vom avea o echipă independentă de investigatori”

Citeste si: Marea artistă a României a murit în chinuri. Scenariu-șoc al martorilor - evz.ro

Citeste si: Pacient cu COVID, uitat în izolator două zile la Ploiești, fără tratament, doar cu masca de oxigen pe față - bzi.ro

Zilele acestea asistăm stupefiați la crimele de la Caracal. Apreciez determinarea și curajul acestui om, Alexandru Cumpănașu, în lupta lui cu sistemul, cu "statul" care nu a făcut nimic pentru salvarea Alexandrei, și a celorlalte victime, și pentru aflarea adevărului și pentru pedepsirea tuturor vinovaților până la cel mai înalt nivel. Am înființat AMICA din dorința de a face și a schimba ceva în țara asta. Îmi pare rău că eu/noi nu am avut puterea psihică să lupt/ăm cu acest sistem. Încă de la lansarea clipului AMICA, pe 18 august 2014 (de ziua lui Ionuț, eram atunci la mare, la Constanța) au sărit pe noi mulțimea de nemernici care au comentat și ne-au umplut de noroi pentru îndrăzneala de a face ceva. Ne-au urmărit până și pe plajă. Peste tot pe unde mergeam, mergeam cu teama, cu frică, cu groază de acești nemernici. Am organizat comemorarea lui Ionuț în 2014 și 2015 în Piața Charles de Gaulle. Care a fost reacția?! Pagina AMICA și inbox-urile noastre au fost bombardate cu mesaje mizerabile, greu de citit, greu de suportat, care m-au și ne-au spulberat pur si simplu. Nu mai conteneam, toți cei implicați, în ștergerea și blocarea acestor indivizi care năvăliseră pe pagina AMICA.

Mai mult decât atât, în 2014, au venit la comemorare personaje sinistre să iși bată joc și să facă mișto de comemorarea noastră! Datorită acestor nemernici, următoarea comemorare în care am lansat "Cartea lui Ionuț" am ținut să o fac într-un grup restrâns, de oameni cunoscuti, spre a evita astfel de mizerii. Îmi aduc aminte că în 2013, după moartea lui Ionuț, am povestit public drama noastră, trăgând un semnal de alarmă ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Emoția colectivă creată atunci, ușor, ușor s-a stins, luând locul unui val de ură și lipsă de empatie, care m-a/ne-a spulberat pur si simplu. Familia și cunoscuții se temeau la propriu pentru noi (și viața noastră). Am fost sfătuiți să am/avem grijă ce declar/ăm public, și să am/avem grijă de noi si de copil. Oamenii o luaseră razna. Apăreau tot felul de "părerologi" care știau ei mai bine traseul copiilor, ce s-a întâmplat în ziua respectivă, cum au decurs lucrurile. După ce trece emoția publică, hienele atacă pe toate fronturile și prin toate mijloacele până ce victima/victimele cedează psihic și nu mai au puterea să lupte. Am trăit un adevărat coșmar, la propriu. Eu pot spune că în urma acestor comportamente am cedat psihic. Am fost făcută/ți praf prin toate mijloacele. Începând cu 2014, am simțit că oamenii, ușor, ușor au început să se îndepărteze de noi și cauza noastră. Noi, în schimb, am rămas cu durerea morții copilului. Ionuț, prin moartea lui, a salvat multe alte vieți!”, este mesajul Andreei Anghel, mama lui Ionuț Anghel, cu privire la experiența avută de ea și, evident, cu privire la ce simte că s-ar putea întâmpla atunci când opinia publică va ”uita” de cazul Caracal.

România o vede pe Alexandra ca pe o eroină

De 3 ori a sunat Alexandra la 112 în decurs de 7 minute implorând ajutor. De fiecare dată s-au pierdut zeci de secunde, clipe vitale până când operatorul a transferat apelul la dispeceratul poliției. Alexandra a stat de vorbă cu un agent, dar nici asta nu i-a schimbat soarta. Autoritățile s-au dovedit incapabile să localizeze telefonul folosit de biata fată. Polițiștii au ajuns în casa ororilor după aproape 20 de ore. Cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale se spală pe mâini și spun că au acționat ca la carte. La 5 minute și 7 secunde după ora 11, adolescenta apelează numărul de urgență pentru prima dată. După 34 de secunde, operatorul 112 transferă apelul la poliție.  Dar fata închide - speriată. La ora 11 - 6 minute și 25 de secunde, Alexandra sună din nou.  Dupa un minut și 28 de secunde, o durată extrem de mare, poate vorbi, în sfârșit, cu un dispecer al poliției. Îi spune că e într-o casă părăsită și dă o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsește acolo. Culmea, chiar ea îi avertizează pe polițiști că s-ar putea să nu se afle la adresa respectivă. A spus: „sunt într-o curte plină cu caini, este un nene cu păr alb și îmi spune ca voi face bani mulți”. La un moment dat se aude o bufnitură foarte, foarte puternică. Probabil atunci i-a smuls telefonul mobil! La ora 11, 12 minute și 36 de secunde Alexandra sună pentru a treia oară.  Trec 15 secunde până i se face legătura cu poliția. Nici acum nu poate spune cu exactitate unde se afla. E șocant: în interval de 7 minute trei apeluri sunt făcute la 112, dar locul din care se sună rămâne un mister - cu toate că suntem în era tehnologiei - când toate telefoanele pot fi localizate ușor pe baza gps-ului. Dar polițiștii n-au descoperit nimic la cele 3 adrese. Datele oferite de STS erau greșite. Disperați, oamenii au căutat-o peste tot însă nu au dat de ea. De fapt, fata era captivă în casa groazei unde, așa cum a și recunoscut, Gheorghe Dincă a ucis-o când a găsit-o cu telefonul în mână.

Mama lui Ionuţ Anghel, dezvăluiri emoţionante

Andreea Anghel s-a hotărât să nu mai fie tristă şi să facă loc bucuriei în sufletul ei. De pe 2 septembrie 2013, de când Ionuţ, băieţelul ei de doar 4 ani, a fost ucis de câini în Parcul Tei din Capitală o tristeţe cumplită i-a cuprins sufletul.  Andreea ne-a povestit în exclusivitate  că imediat după moartea lui Ionuţ, din cauza durerii sfâşietoare, a avut probleme de sănătate, probleme care s-au dovedit a fi foarte grave. Suferinţa ei a măcinat-o puţin câte puţin, până când a ajuns la spital. Acela a fost momentul în care şi-a dat seama că trebuie să lase tristeţea deoparte şi să fie optimistă, să lupte, ca să se facă bine pentru Andrei.  ”Simt că m-am trezit la realitate şi mi-am dat seama că mă blocasem în acea suferinţă. Ceea ce nu îmi făcea deloc bine. Şi ştiu sigur că şi Ionuţ, care mă veghează de acolo de sus, vrea să fiu bine, ca să pot avea grijă de , acasăAndrei. Şi aşa am decis să îmi umplu sufletul cu bucurie, să încerc să gândesc pozitiv”, ne-a declarat Andreea Anghel, mama lui Ionuț Anghel.

 

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 26 Noiembrie 2020: astăzi norocul poate veni din cele mai neobișnuite situații

Se impune carantină națională? Nelu Tătaru a făcut anunțul miercuri seara

Lovitură cruntă pentru Sorin Bontea! Decizia neașteptată a producătorilor Chefi la cuțite

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Kanal D, lider de piata, in Prime Time, cu emisiunea “Roata Norocului”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies