Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit

Lumea muzicii este mai săracă după ce compozitorul italian Ennio Morricone a murit în noaptea de duminică spre luni, la Roma

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit
Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit


In articol:

Ennio Morricone, unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile, a murit în noaptea de duminică spre luni într-o clinică din Roma, la vârsta de 91 de ani, a anunţat agenţia Ansa.

Marele muzician şi compozitor este autor al unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore din cinema de la "Pentru un pumn de dolari", la "Cinema Paradiso" şi "Malena". Cu câteva zile în urmă, el şi-a fracturat femurul. 

Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit
Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit

Citeste si: Doliu pe Broadway! Actorul Nick Cordero a murit la 41 de ani după o lungă bătălie cu coronavirusul. Mesajul sfâșietor al soției

Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. Cine a fost Ennio Morricone

Morricone, care a semnat peste 500 de coloane sonore, a fost de şase ori nominalizat la premiile Academiei americane de film şi a primit un Oscar, onorific, în 2007, şi unul pentru coloana sonoră a „The Hateful Eight” (2015). Inspirat iniţial de Mozart, Bach şi Vivaldi, Ennio Morricone este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică din toate timpurile, iar pe parcursul unei cariere de aproximativ şapte decenii discurile lui au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Fata lui Aurelian Preda e panicată: ”Cineva încearcă să spargă contul tatălui meu!” FOTO

Ennio Morricone s-a născut pe 10 noiembrie 1928, la Roma. A compus prima sa partitură, pentru un concert de muzică clasică, la sfârşitul anilor 1950 şi a început apoi să lucreze în departamentul de aranjament muzical din cadrul televiziunii italiene de stat, RAI. Şi-a început cariera de compozitor de muzică de film în 1961, colaborând la filmul „Il Federale”.

De asemenea, a compus coloanele sonore pentru mai multe filme western regizate de Sergio Leone -  „Pentru un pumn de dolari”, „Pentru câţiva dolari în plus”, „Cel bun, cel rău, cel urât”, „Un pumn de dinamită” şi „Undeva, cândva în Vest”.

Citeste si: Doliu în lumea sportului! Și-a pus capăt zilelor la 22 de ani dintr-un motiv înfiorător

În afară de „The Hateful Eight”, Morricone a fost nominalizat la Oscar de alte cinci ori, pentru coloanele sonore ale filmelor „Zile în paradis/ Days of Heaven” (1978), „Misiunea/ The Mission” (1986), „Incoruptibilii/ The Untouchables” (1987), „Bugsy” (1991) şi „Malena” (2000).

Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit
Marele compozitor italian Ennio Morricone a murit. De ce boală a suferit

Între filmele a căror muzică îi poartă semnătura se află „Bătălia pentru Alger”, „Cinema Paradiso” şi „A fost odată în America”, şi a colaborat cu regizori celebri, precum Sergio Leone, Bernardo Bertolucci, Lina Wertmuller, Brian De Palma, Roman Polanski şi Oliver Stone.

În octombrie 2018, compozitorul Ennio Morricone a fost premiat pentru întreaga carieră, pentru creaţiile sale şi influenţa pe care o are asupra generaţiilor tinere, la festivalul Videocitta de la Roma.

Morricone a refuzat mereu să se mute la Hollywood, în ciuda succesului înregistrat acolo. A refuzat să înveţe limba engleză şi spune că nu este un fan al aplauzelor şi nici al presei. Nu îi place să fie descris ca realizator de muzică de film, ci doar „compozitor”, totuşi recunoaşte că îl bucură să fie numit „maestru”.

Funeraliile vor avea loc în familie, potrivit Ansa. 

Sursa: News.ro

Galerie foto 
Citește și:

O tânără din Botoșani, gest neașteptat după ce a lovit un copil cu mașina! Șoferița a luat minorul acasă

El este bătrânelul din Anglia care a dispărut trei zile și s-a întors la conferința de presă despre dispariția sa!

Dragoste în vremea pandemiei! Italienii, care s-au cunoscut pe balcon, se căsătoresc!

Informația care aruncă în aer cazul Caracal! Alexandra ar fi fost văzută în Italia de două românce: „Mi-a spus: Te rog frumos, ajută-mă!”

Un copil din județul Constanța, atacat de câini în timp ce se întorcea de la școală! Imaginile șocante surprinse de camerele de filmat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies