Marilena Rotaru spune că incinerarea Cristinei Ţopescu nu este creştinească: “Sfânta Scriptură vorbeşte despre ardere doar ca pedeapsă. Cel care optează pentru incinerare îşi neagă propriul botez”

Cristina Ţopescu a fost incinerată, iar Marilena Rotaru susţine că nu este un act acceptat de creştini.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere


In articol:

Cristina Ţopescu a fost incinerată, dar jurnalista Marilena Rotaru, a mare susţinătoare a monarhiei, la fel ca Cristina, a postat un mesaj în care a explicat de ce incinerarea nu este creştinească.  „Sunt cuprinsă de o imensă tristețe să văd cum oameni care se pretind creștini (dar habar n-au de ce!) dau sentințe împotriva învățăturii Sfinților Părinți și a Bibliei, cartea cărților. Unii chiar nume publice, și monarhiști cunoscuți, batjocoresc, în profundă necunoaștere, și memoria Regelui Mihai. Mai citiți, oameni buni, mai spovediți-vă, ca să aflați cine sunteți și de ce intrați, dacă intrați, când intrați, în biserică. Nu e rușine să recunoașteți ce nu știți, la nici o vârstă. Dar nu mai emiteți sentințe în domenii în care cunoașterea vi s-a dovedit, în cel mai înalt grad, precară.”, a scris Marilena Rotaru.

Citeste si: Ce a pus familia în sicriul Cristinei Țopescu, înainte să o ducă la crematoriu? Emoționant ce a ars împreună cu ea

Citeste si: Nenorocirile nu s-au încheiat pentru familia Cristinei Ţopescu! Fratele Cristi trebuie să se prezinte la tribunal la 4 zile după ce Cristina a fost incinerată!

Citeste si: Blestemul teribil aruncat asupra Cristinei Țopescu de o persoană apropiată, după moartea tatălui ei: ”Să moară cu câinii ei”. Când a auzit, prezentatoarea tv a izbucnit în lacrimi! | DEZVĂLUIRI

“Canoanele învățăturii creștine nu sunt ordonanțe de urgență sau reglementări ale unor ONG-uri. Înainte să vă revoltați, ați avut curiozitatea să aflați de ce interzice biserica ortodoxă incinerarea?! Aflați...Sfânta Scriptură, de la un capăt la celălalt, vorbeşte în sens pozitiv numai despre îngroparea morţilor, iar despre ardere doar ca pedeapsă. Tradiţia îngropării este fidelă cuvântului dumnezeiesc: „Pământ eşti şi în pământ te vei întoarce!” (Fac. 3, 9). Toţi drepţii Vechiului Testament au fost îngropaţi. În Noul Testament, de asemenea, exemplul cel mai înalt fiind îngroparea Mântuitorului. Faptul că Trupul Domnului a fost înhumat (nu incinerat) este cel mai important temei din punct de vedere creştin”, a continuat Rotaru. (vezi motivul pentru care Cristina Ţopescu nu s-a măritat niciodată)

fara descriere

Cristina Ţopescu a fost incinerată: "A-L urma pe Hristos înseamnă şi a ne îngropa ca Hristos"

“Iar a-L urma pe Hristos, a-I imita viaţa şi faptele, înseamnă şi a ne îngropa ca Hristos, în nădejdea învierii împreună cu El. Îngroparea şi învierea cu Hristos sunt anticipate încă de la botezul fiecăruia dintre noi. Acesta este, de fapt, simbolismul scufundării şi ridicării pruncului în/din apa cristelniţei, de trei ori – în numele Sfintei Treimi: moartea cu Hristos şi învierea cu El. De aici, o primă observaţie: cel care optează pentru incinerare îşi neagă propriul botez. Altfel spus, îşi neagă identitatea de creştin”, a explicat Marilena Rotaru, care a fost colegă cu Cristina Ţopescu la TVR.

Cristina Țopescu (59 de ani) a fost găsită fără suflare, duminică seară, pe 12 ianaurie, în casa sa din Otopeni. O vecină a sunat la poliție pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Informația a fost confirmată de poliție și de către șeful Ambulanței din București. Potrivit poliției, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Trupul Cristinei a fost incinerat joi, 16 ianuarie, la crematoriul Vitan-Bârzeşti, cenuşa fiind depusă într-o urnă la Cimitirul Bellu.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate