Medicul Virgil Musta, adevărul despre Mărțișoare și COVID! ”Eu voi da doar apropiaților! Nu ele sunt problema, dar infectarea...” EXCLUSIV WOWbiz.ro

Medicul Virgil Musta a vorbit, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, despre unul dintre evenimentele care vor avea loc zilele viitoare, Mărțișorul, și despre gesturile simbolice de oferire a unui mărțișor cu ocazia venirii primăverii.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

După ce în spațiul public a apărut o adevărată dezbatere pe tema mărțișoarelor, legate mai ales de momentul în care, copiii, la școală, le vor oferi colegilor sau cadrelor didactice, medicul Virgil Musta a lămurit, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, cazul, explicând posibilitatea de infectare cu noul coronavirus în aceste cazuri.

Citeste si: Virgil Musta, declarații despre măștile neconforme de la Timișoara: ”Angajații s-au trezit în ATI că respiră ușor”

”Categoric, putem oferi mărțișoare, dar de la distanță, dacă se poate. Lăsând gluma deoparte, în această perioadă este o situație mai specială. Virusul care infectează atâția oameni și care a făcut, deja, nenumărate victime și a provocat atâtea decese, nu trebuie... provocat. Vă spun sincer, cred că anul acesta este cazul să acționăm altfel. De exemplu, eu, până acum, dădeam tuturor doamenlor și domnișoarelor din spital, din zona mea, vorbim de câteva zeci de mărțișoare. Anul acesta voi schimba acest obicei. Eu voi da doar apropiaților, soției și fiicei mele! Nu Mărțișoarele sunt problema propriu zisă, dar infectarea s epoate face în momentul cumpărării lor, dacă sunt locuri prea aglomerate.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre Ivermectină, medicamentul considerat minune împotriva COVID-19: ”Eu nu recomand...” Exclusiv

Am văzut că mulți oameni poartă măștile mai mult de formă, nu folosesc corespunzător măștile, iar atunci se poate produce infectarea, iar acum, cu tulpina britanică, pericolul este și mai mare din cauză că este mult mai contagioasă. Și, în sine, nu mărțișorul este cel periculos, că, dacă te speli pe mâini în mod regulat și, poate, îl și dezinfectezi înainte, nu el va duce virusul, ci cel care îl dăruiește...

Sau, poate, chiar cel care îl primește. Iar obiceiul de a fi foarte apropiați în momentul unui gest simbolic ridică marea problemă a infectării. De aceea, eu, personal, recomand ca anul acesta să dăruim mărțișoare doar celor cu care suntem, oricum, în contact permanent, familiei, în speță”, ne-a spus, în exclusivitate medicul Virgil  Musta.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta, specialist in tratarea coronavirusului

Mai mult decât atât, explică Virgil Musta, indiferent de cum va face fiecare în privința mărțișoarelor, trebuie totuși respectate niște reguli. ”A oferi sau nu mărțișoare este opțiunea fiecăruia. În cazul în care, totuși, cineva vrea să ofere multe mărțișoare, trebuie să respecte cele câteva reguli de aur pentru prevenirea infecției cu coronavirusul. Adică, să se spele cât de des pe mini, să se dezinfecteze, să poate mască și să încerce să păstreze o distanță cât mai mare în momentul oferirii acestor cadouri simbolice. Nu este cazul să riște, mai ales în această perioadă, cu un al treilea val care riscă să pună la pământ sistemul sanitar”, ne-a mai spus, în exclusivitate, medicul Virgil Musta.

 

Citeste si: Virgil Musta, despre vaccinare și efectele adverse: ”Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

”Regulile de aur” contra coronavirusului, explicate de Virgil Musta

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu...După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă.

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta

Nu trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă. Iar purtatul măștii este absolut necesar în spații închise, în spații publice, reduce șansa de infectare enorm ”, ne-a spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Virgil Musta, pronosticuri pentru 2021! Ce spune medicul despre o viitoare pandemie! E greu de crezut

Virgil Musta propune un plan de salvare al barurilor și teraselor! ”Cred că se poate face așa...” Exclusiv

Medicul Virgil Musta, despre vaccinul contra COVID! ”E o armă”

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies