Medicul Virgil Musta, apel disperat: ”Suntem într-o situație critică”! Ce spune despre carantinare și ”tratamentul minune” al Flaviei Groșan

Medicul Virgil Musta a explicat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, că situația din România din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus este una disperată, iar măsurile legate de carantinare nu pot da roade fără un efort colectiv.

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta averizeaza Romania ca e intr-o situatie critica
Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

”Suntem în vârful celui de-al treilea val, iar sistemul sanitar este blocat”, ne-a spus, vizibil obosit, medicul Virgil Musta, doctorul aflat în prima linie în lupta împotriva cumplitului virus fiind conștient că, deja, situația este dramatică.

Citeste si: Valul 3 de pandemie s-a instalat, e oficial! Ce trebuie să știm în caz că ne îmbolnăvim de coronavirus! Sfaturile medicului Virgil Musta

Mai exact, ne-a explicat medicul Virgil Musta, spitalele sunt deja pline până la refuz, nu doar în Timișoara, acolo unde lucrează el, ci în toată țara. ”Suntem într-o situație critică, sunt din ce în ce mai multe cazuri grave, inclusiv la tineri. Virusul este mai contagios și mai patogen ca niciodată, iar asta se reflectă în gradul d ocupare al spitalelor și al secțiilor de terapie intensivă”, ne-a spus, în exclusivitate, medicul Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta vorbeste despre valul al treilea al pandemiei

Mai mult decât atât, spune medicul, măsura carantinării pare să nu mai fie una suficientă. ”Felul în care acționăm în fața virusului trebuie să fie unul responsabil. Carantinarea este o soluție, cu condișia să fie respectată.

Trebuie să păstrăm distanțarea socială, purtatul măștii, să ne spălăm regulat pe mâini, să evităm aglomerațiile și, nrmal, să ne vaccinăm. Nu există altă soluție. Dar lupta împotriva pandemiei nu se câștigă în spital, ci se câștigă de acasă, respectând regulile. Nu pot să înțeleg de ce unii nu vor, sub nicio formă, să respecte regulile, dar deciziile lor îi afectează pe alți oameni. Înțeleg protestele, sunt convins că foarte mulți oameni s-au săturat de situația asta, că nu mai rezistă psihic, că au probleme și financiare, înțeleg că s-au închis afaceri, că e neplăcut să nu te poți vedea cu amicii, dar, din păcate, până
nu se vaccinează toată lumea, regulile acestea trebuie respectate, măcar pentru a ne proteja pe noi”,
ne-a mai spus medicul Virgil Musta.

 

Citeste si: O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul- bzi.ro

Virgil Musta, despre ”tratamentul minune” al medicului Flavia Groșan

Virgil Musta a fost foarte elegant în momentul în care a fost chestionat de reporterii WOWbiz.ro pe tema tratamentului pe care Flavia Groșan susține că l-a pus la punct și care ar avea efecte miraculoase. ”Permiteți-mi să nu comentez prea multe. Actuala schemă de tratament este făcută de experți în domeniu și este, totuși, eficientă. Nu pot să spun despre medicamentele recomandate de doamna doctor prea multe, dar eu recomand să ascultăm părerile experților și să nu căutăm soluții miraculoase, netestate temeinic”, ne-a mai spus medicul Virgil Musta.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre valul 3 al pandemiei! E clar, va fi urgie

În altă ordine de idei, protestele împotriva carantinării derulate de anumite personaje publice din țară sunt văzute cu sceticism de Virgil Musta. ”Poate sunt și alte interese în afara protestelor. Noi suntem în război, un război împotriva unei boli care nu iartă și face pagube uriașe. De aceea, zic eu, ar trebui să ne protejăm, nu să riscăm suplimentar”,  a mai spus medicul Virgil Musta.

Flavia Grosan
Flavia Grosan sustine ca detine un tratament minune impotriva coronavirusului

Virgil Musta: ”Sunt două soluții”

”Multe persoane nu cunosc presiunea foarte mare din ultimul timp (sunt norocoșii care nu au ajuns, ei sau cunoscuți de-ai lor, cu forme severe la spital), dar altele (din păcate, din ce în ce mai multe în ultima perioadă) au simțit îndeaproape suprasaturarea spitalelor care pot acorda asistența medicală specifică formelor severe sau critice. În ultimele 2 săptămâni ne-am confruntat cu un număr foarte mare de cazuri de îmbolnăviri COVID-19. Zilnic se prezintă pentru evaluare aproape 100 persoane. Din păcate, un procent mare dintre aceste persoane se prezintă foarte târziu pentru aceste evaluări, când deja au forme avansate de boală, multe sunt deja forme severe, cu afectare pulmonară peste 50%.

Citeste si: Exclusiv WOWbiz.ro! Medicul Virgil Musta explică, concret, la ce ajută vaccinul anti-Covid-19 și care este cel mai bun

Acestea necesită obligatoriu terapie cu oxigen cu debit mare. Sunt două soluții! Prima și cea mai de dorit soluție este aceea de a avea un număr cât mai mic de noi infectări și, automat, un număr în scădere de forme grave. Acest lucru presupune respectarea în continuare, dar cu strictețe, a regulilor de protecție, pe care deja le cunoașteți: purtarea măștii, distanțarea și igiena mâinilor. Nimic nou aici, doar să nu lăsați încă “garda” jos, în nici un moment! Cu toate neplăcerile foarte frustrante pentru oricare dintre noi, rămâne soluția cea mai bună, împreună cu vaccinarea, pentru a evita ceva care poate deveni un coșmar. A doua soluție presupune următoarea abordare- dacă aveți simptome, testați-vă pentru a depista din timp boala, țineți permanent legătura cu medicul de familie pentru a vă îndruma, iar dacă simptomele evoluează, mergeți cât mai repede la spital pentru o evaluare!

Medicul Virgil Musta
Medicul Virgil Musta recomanda vaccinarea

Acest lucru, făcut la timp, vă poate salva viața! Evaluarea nu presupune internare în spital, se sună la 112, veți merge la spital și vi se va face o evaluare ce constă în analize de sânge specifice și alte investigații din care se va vedea nivelul de afectare a plămânilor, afectarea altor organe etc. După această evaluare, dacă starea nu e foarte gravă, veți merge înapoi acasă în aceeași zi, după cca 1-2 ore, dar veți ști “cum stați”. Ideal este ca această evaluare să fie făcută în jurul zilei a 5-a de boală (de la debutul simptomelor)”, explică medicul Virgil Musta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Virgil Musta, despre avalanșa de vedete amendate pentru că nu respectă normele contra coronavirusului: ”Există și această categorie..”

Avertisment dur pentru România! Doctorul Virgil Musta: ”Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră! Dacă lucrurile merg așa, nu vom avea Sărbători”

Medicul Virgil Musta, avertisment dur despre pandemie: ”Dacă nu ne grăbim, va fi prea târziu”

Horoscop Zilnic Joi 5 August 2021: nativul TAUR se va îmbogăți, în timp ce SCORPIONUL se va trezi cu o surpriză

Marele secret al lui Denise Rifai! Puţină lume ştia. Vedeta a făcut dezvăluiri complete

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Revoluție în România! Ia banii, cetățene, zice Cîțu! Nu mai e nevoie de muncă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies