Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Noua schemă de tratament pentru coronavirus funcționează de minune. Ce presupune medicamentația

Medicul Virgil Musta vine cu o veste extraordinar de bună în plină pandemie de coronavirus. Tratamentul administrat pacienților dă rezultate!

Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce presupune
Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce presupune
Autor: A.B.G.

In articol:

Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce presupune
Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce presupune

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara spune că noua schemă de tratament pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus, care include anticoagulante, antivirale şi antiinflamatorii, a început să funcţioneze, mai ales la cei cu forme severe de COVID-19, iar aceştia nu au mai ajuns să fie intubaţi.

Citeste si: Metrorex a făcut anunțul! Încă un angajat s-a infectat cu noul coronavirus

Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce a declarat medicul 

Medicul Virgil Musta a declarat, pentru News.ro, că după o lună de la impunerea unei noi scheme de tratament pentru pacienţii cu COVID-19, se observă rezultate pozitive.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

"Am făcut o analiză sumară în care am văzut că de aproximativ o lună, de când dăm tratatament anticoagulant precoce la pacienţii noştri, nu am mai avut bolnavi care să ajungă pe Terapie Intensivă. Toţi evoluează în forme medii sau severe ale bolii, dar nu au ajuns la intubare. Dacă ei ajung în timp util la spital, să se poată introduce corticoterapia, au şanse mai mari decât pentru cei care ajung direct pe ATI”, a spus medicul Virgil Musta.

Citeste si: Zeci de cadavre descoperite intr-o groapa de gunoi. Stare de alerta!

Noua schemă de tratament este legată de procesul patogenic care intervine în boală, a mai spus medicul.

Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce presupune
Medicul Virgil Musta, veste bună în plină pandemie! Ce presupune

„Este vorba despre terapia antivirală, unde apar o serie de noi medicamente, terapii, cum este cea cu imunoglobuline, cu plasmă, cum este Remdesivirul, la pacienţii de la Terapie Intensivă.

Sunt diferite antivirale care încearcă să diminueze cantitatea de virus, care conduce la procesul inflamator. A doua direcţie este cea de coagulare, pentru că s-a constat că este o hipercoagulitate în această boală şi inflamaţia stimulează coagulitatea. La necropsie, în ţări precum Italia şi Elveţia, care au fost mult înaintea noastră, au constatat un număr foarte mare de pacienţi care au prezentat tromboze pe vasele pulmonare. Au presupus că există aceste complicaţii şi atunci eu am studiat aceste analize ale lor şi am introdus acest tratament, ca să prevenim aceste cascade patogenice.
A treia direcţie de tratament este cea de diminuare a inflamaţiei, pentru că virusul produce o reacţie cu eliberare de toxine. Aici avem criterii bine stabilite, când dai această terapie, cum o dai. Sunt medicamente care modulează şi inhibă aceasta inflamaţie. Jocul pe care îl facem este între «când dai» şi «în ce doze dai» acest tratament"
, a explicat Musta.

Citeste si: Marea Britanie a depăşit pragul de 38.000 de morţi din cauza covid-19 la începutul lui mai

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internaţi puţin peste 80 de bolnavi infectaţi cu coronavirus. Tot aici, de la începutul pandemiei, au fost vindecaţi peste 420 de pacienţi, din mai multe judeţe ale ţării.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Olivia Steer, fascinată de Viorel Cataramă. ”Eroul va lupta cu balaurii”! Politicianul s-a expus voluntar la COVID-19 pentru a demonstra că nu există!

Trenul care îi scapă de sărăcie! Cu teama de boală în suflet, zeci de români au luat drumul Austriei

Bolnav de coronavirus, gest extrem intr-un spital din Sibiu. A fost gasit mort in baie

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Poți rămâne FĂRĂ BANII DE PE CARD! Băncile au anunțat ce este total obligatoriu să facem

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

S-au aflat toate efectele Pfizer. Un expert rupe tăcerea. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies