Mesajul dur al unui neurolog! Ce spune despre părinții care își obligă copiii să scrie și să citească de la vârste fragede: „Sunteți proști”

Tatiana Chernigovskaya, psiholog și neurolog rus, spune că părinții nu ar trebui să își oblige copiii să învețe și să scrie de la vârste fragede

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Tatiana Chernigovskaya, psiholog și neurolog rus, a explicat de ce nu este spre beneficiul copiilor să învețe și să citeacă de la vârste fragede, la insistențele părinților. În unele cazuri, mamele și tații îi pun pe cei mici să învețe cifrele și litere chiar de la doi sau trei ani.

Citeste si: Fanii Puterea Dragostei sunt în stare de șoc. Fotografia cu Bogdan Mocanu și Bianca Comănici care i-a indus în eroare

fara descriere

De ce nu trebuie copiii obligați să învețe să citească și să scrie de la vârste fragede

„Este foarte important pentru copii să înceapă învățarea la timp. Problema principală a zilelor noastre este orgoliul părinților care se răsfrânge asupra copilului. Îmi spun unii părinți, mai mult lăudându-se: Am început să-l învăț pe fiul meu de 2 ani să citească”, iar eu răspund: „Ei bine, ești un prost!”. De ce trebuie să faci asta? Un copil de doi ani nu poate face asta, deoarece creierul lui nu este pregătit.

Citeste si: Mesajul emoționant al lui Ionuț Dolănescu, absent la pomenirea tatălui: ”Mulțumesc prietenilor dragi care nu l-au uitat”

Citeste si: Andrei Ciobanu, Razboinicul de la Survivor Romania, drama care l-a ingenuncheat: „S-a luptat cu o boala necrutatoare!”

Citeste si: Theo Rose s-a tatuat de dragul artei, la “Bravo, ai stil! Celebrities” “Când eram mică, îmi lipeam tatuaje peste tot”

fara descriere

Bineînțeles, dacă îl antrenezi și insiști asiduu – copilul va citi și poate chiar scrie în cele din urmă, dar cu ce sacrificii și cu ce eforturi pentru copil, mai ales când scopul învățării este altul. Învățăm copiii să citească de la 2 ani nu pentru că îi va ajuta la ceva, ci pentru că avem noi, ca părinți, nevoie de o validare din partea celorlalți că al nostru copil este deștept”, spune psihologul şi neurologul rus Tatiana Chernigovskaya, citată de constantadeazi.ro.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate