Ministrul Educației, anunț de ultimă oră. Primul examen de Bacalaureat bazat pe competențe va avea loc în 2026

Sorin Cîmpeanu a făcut câteva declarații cu privire la modul de desfășurare a examenului maturității în următorii ani.

Sorin Cîmpeanu
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Elevii care încep clasa a 9-a din toamnă vor susține, la finalul celor 4 ani de studiu, examenul de Bacalaureat în formula actuală, pe bază de cunoștințe. Ministru Educației a declarat că examenul final bazat pe competențe va putea fi posibil abia în 2026.

Cel mai devreme se va intra pe acest sistem din septembrie 2022, dacă legea va fi adoptată în timp util, și atunci din septembrie 2022 vor urma patru ani de liceu și de abia la finalul

celor patru ani de liceu va fi acest Bacalaureat care să fie bazat pe competențe .”

Citeste si: Ministrul Educației, noi declarații despre introducerea educației sexuale în școli: ”Părinții care au rezerve vor putea să facă cerere de retragere...”

Această măsură este valabilă pentru cei 123.122 de elevi care au susținut Evaluarea Națională, examen bazat pe competențe, și care intră din toamnă în clasa a 9-a.

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Reacţia unui mame care a fost chemată la liceu după ce fata ei s-ar fi drogat în baie: „Îmi urmăriți mie copilul la baie?”- stirileprotv.ro

Examen bazat pe compențe, nu pe cunoștințe

Sorin Cîmpeanu vrea ca la examenul de Bacalaureat să nu mai fie verificate cunoștințele elevilor, ci competențele pe care aceștia le-au acumulat pe parcursul celor 4 ani de studiu. Cu toate acestea, Ministrul Educației a declarat faptul că este nevoie “ de un întreg parcurs liceal care să pregătească acest lucru .”

Se schimbă metoda de examen
Se schimbă metoda de examen [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, revine cu noi scenarii după ce a anunțat că se extinde vacanța de primăvară

Competența de a înțelege un text, competența digitală, competența de comunicare într-o limbă străină. Competențe, nu cunoștințe .” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Așadar, elevii de liceu care intră din septembrie în clasa a 9-a vor avea parte de un curriculum tranzitoriu. Ministrul Educației este de părere că elevii au nevoie de un program nou de învățământ și de profesori formați pentru predarea bazată pe competențe și pe noile conținuturi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Subiecte și Barem Matematică Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la matematică

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Ar putea recupera cursurile în vacanța de vară

Este anunțul momentului. Elevii din clasele terminale se vor întoarce în bănci din 5 Mai

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies