cutremur turcia, seism siria, tragedie, copil salvat, daramaturi

În mijlocul dezastrului, un băiețel s-a întors la mama lui.

Actualitate

Miracol în Turcia! Un copil de 8 ani a fost salvat după ce a stat 50 de ore sub dărâmături. Mama micuțului a izbucnit în lacrimi când l-a luat în brațe

În mijlocul dezastrului, un băiețel s-a întors la mama lui după mai multe zile.

Până în acest moment, bilanțul victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria este halucinant. Autoritățile informează că numărul morților a trecut de 10 mii, în timp ce alte 50 de mii de persoane sunt grav rănite.

Acestea sunt însă doar numerele provizorii. Salvatorii caută în continuare persoane sub tonele de moloz, iar numărul celor decedați ar putea ajunge chiar la 20 de mii.

cutremur turcia, seism siria, tragedie, copil salvat, daramaturi

Citește și: "Inițial am crezut că este pisica". O româncă stabilită în Turcia povestește cum a trăit primele clipe ale cutremurului care a îngrozit întreaga lume| EXCLUSIV

Băiețelul a fost descoperit sub dărâmături la mai mult de două zile de la seism

În aceste clipe grele, oamenii se agață de orice speranță pentru a putea continua și a nu se lăsa doborâți de tragedia care a lovit țara lor.

Un caz care a devenit un adevărat simbol al speranței s-a petrecut în regiunea Hatay. Acolo, un copil în vârstă de doar 8 ani a fost descoperit viu sub dărâmături, la 52 de ore de la producerea seismului care a îndoliat o lume întreagă.

Yigiy Cakmak a fost găsit singur și, chiar dacă a stat mai mult de două zile fără apă și fără mâncare, băiatul era într-o stare destul de bună, având în vedere situația.

Salvatorii s-au emoționat până la lacrimi când l-au găsit și l-au adus înapoi mamei sale. Momentul a fost extrem de emoționant pentru toată lumea, mai ales pentru că femeia se gândea deja la ce e mai rău.

Intervenția salvatorilor nu este însă nici pe departe aproape de finalizare, și asta pentru că cantitățile de moloz sunt impresionante.

Din fericire, un alt micuț a fost scos viu de sub acestea, de această dată în Siria. Este vorba despre un bebeluș în vârstă de 2 ani, care a supraviețuit 44 de ore în regiunea Hatay.

Persoanele care se aflau cu el i-au dat să bea apă din capacul unei sticle, pentru a-l menține în viață. Muhammed, așa cum se numește copilul, s-a întors la membrii familiei sale, care au supraviețuit seismului.

cutremur turcia, seism siria, tragedie, copil salvat, daramaturi

În mijlocul dezastrului, un băiețel s-a întors la mama lui.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Carmen de la Sălciua, mesaj emoționant după tragedia din Turcia. Ce spune artista despre dezastrul care a răpit mii de vieți: "Luptăm prea mult ca să facem voia Diavolului"| EXCLUSIV