Mircea N. Stoian a fost la premiile Gopo şi îi desfiinţează pe actorii care au plecat din sală la momentul trupei lui Dan Bursuc! "Intelectual cu ouţe mici, protestând ca un puşti de trei ani" EXCLUSIV

Mircea N. Stoian, declaraţie BOMBĂ despre trupa de manele de la Gopo! Uite ce a spus îndrăgitul scriitor!

Distribuie pe:

Autor: G.C.

Cunoscutul jurnalist şi scriitor Mircea N. Stoian a vorbit la rubrica lui, "Radar de vedete", găzduită de WOWbiz.ro, despre momentul artistic al trupei lui Dan Bursuc, Kana Jambe, la decernarea premiilor Gopo. Prezenţa pe scenă a formaţiei respective a scandalizat mai mulţi actori români, cel mai vocal dintre ei fiind Aurelian Temişan.

Citeste si: Radar de vedete cu Mircea N. Stoian! Dezvăluiri incredibile din cuplul "Anca Serea- Adi Sână "Ea conduce în această relaţie" EXCLUSIV!

"Acum câteva zile, la Sala Mare a Teatrului Național din București a avut loc ceremonia de decernare a premiilor GOPO. Bun, frumos și cu frișcă multă. La o zi după, în presă, au apărut niște bășicuțe de știri, cum că nişte actori s-au ridicat și au părăsit sala pentru că, pe scenă, s-au cântat manele. Departe de mine gândul de a lua apărarea acestui gen muzical suburban, plin de lălăituri și mici grohăieli guturale, care se potrivesc, precum șenilele la căruță, cu gusturile mele muzicale, unde alde Vivaldi, Stravinski, Tangerine Dream, Klaus Schulze sau Bo Diddley stau cu coatele pe masa din sufragerie.

Am fost acolo și am văzut. Cu toate că cei de pe scenă, performerii de manele nu au reușit nici măcar să-mi mute gândul de la ce dau de mâncare seara la cățel, gestul unor confrați actori de a ieși din sală mi se pare deplasat. Să mă explic, cu subiect și predicat. Manelistul Dani Mocanu are 30 de milioane de vizualizări pe Youtube. Ţanca Uraganu (Uraganu, nu Uraganul, că la nivelul lor nu se articulează în scris substantivele) și Florin Salam sar și ei de 12 milioane și mă opresc aici.

Citeste si: Mircea N. Stoian, declaraţii cutremurătoare despre drama Andreei Bălan! "Un Dumnezeu căruia puţin îi pasă dacă ai fost cuminte" Actorul spune cui îi datorează vedeta viaţa! EXCLUSIV

În primul caz vizualizările sunt de o dată și jumătate populația României. Așa îmi șoptește la urechea a dreaptă (în limbajul corpului urechea dreaptă e sediul simbolic al egoismului. Ea filtrează în totalitate informațiile venite de la mediu care sunt procesate de emisfera stângă a creierului) că manelele fac parte integrantă din cultura românească, așa cum sunt ele. Lălăite și anoste. Să îți umfli venele orgoliului și să te dai intelectual cu ouțe mici, protestând ca un puști de trei ani, care nu mai vrea să mănânce iaurt pentru că i-a fost luată mașinuța e semn de inadaptabilitate și intoleranță. Actorii sunt, la fel ca țiganii, extrem de adaptabili la mediu și un atare gest de frondă artistică nu e semn de inteligență, ci de frustă frustrare.

Mircea N. Stoian, declaraţie BOMBĂ despre trupa de manele de la Gopo! "Sunt parte integrantă din peisajul cultural românesc"

Manelele sunt urâte ca gen muzical de intelectuali. De aici până a te da mai intolerant decât prevede bunul simț e cale lungă, precum cozile la ANAF. Vrem să accepăm, sau nu, manelele sunt parte din peisajul cultural românesc, acolo, jos în Ferentariul lor artistic, iar un prag de intoleranță ridicat e dat nu de inteligență sclipitoare, ci de cea mai crasă prostie.

Despre pragurile de toleranță și intoleranță, cât și despre modul în care îți poți schimba viața în bine înțelegând cu să comunici mai eficient poți afla din cartea mea ”Mintea nu are secrete”. Tot de aici mai poți afla și multe alte secrete ale limbajului corporal și ale comunicări nonverbale și poți descifra mai ușor intențiile reale ale partenerilor de discuții. Cartea poate fi comandată dar pe conturile de facebook Mircea N Stoian și Mircea N Stoian oficial precum și pe adresa de email [email protected] Volumul are 364 de pagini, costă 45 de lei și este singura carte de acest gen scrisă în limba română și destinată atât publicului larg cât și specialiștilor în comunicare, fiind un abecadar al limbajului secret al corpului și comunicării nonverbale.", a scris Mircea N. Stoian.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: