O nouă descoperire despre COVID-19. Un patolog a găsit cheaguri de sânge în aproape fiecare organ din corp. Cercetătorii încearcă să explice fenomenul

Medicii continuă să descopere noi moduri prin care coronavirusul atacă organismul uman. Una dintre cele mai remarcabile descoperiri este legată de coagularea sângelui. Cercetătorii au încercat să explice fenomenul.

Distribuie pe:

Autor: C.B.

O nouă descoperire despre COVID-19. Un patolog a găsit cheaguri de sânge în aproape fiecare organ din corp. Cercetătorii încearcă să explice fenomenul


In articol:

Autopsiile oamenilor decedați din cauza COVID-19 îi ajută pe medici să înțeleagă mai bine cum afectează boala organismul uman.

Dr. Amy Rapkiewicz, președintele departamentului de patologie din NYU Langone Medical Center, spune că unii pacienții cu coronavirus pot dezvolta probleme de coagulare a sângelui, conform CNN.

În primele etape ale pandemiei, clinicienii au observat o mulțime de cazuri de coagulare a sângelui „în trasee și diferite vase mari”, a spus ea.

Citeste si: Mesaj dur din partea OMS: „Ţările să intre din nou în carantină. Este singura opţiune”

Citeste si: Încă o ţară interzice accesul românilor pe teritoriul său, din cauza numărului uriaș de infectări din ultimele zile. Măsura se aplică din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

Citeste si: Record de cazuri de coronavirus în România! Anunț îngrijorător: 698 de cazuri noi

„Coagularea nu a fost numai în vasele mari, ci și în vasele mai mici”

Dr. Amy Rapkiewicz spune că în timpul autopsiilor oamenilor morți din cauza coronavirusului a găsit cheaguri de sânge în toate vasele organismului.

„Acest lucru a fost dramatic, pentru că, deși ne-am fi așteptat la plămâni, l-am găsit în aproape fiecare organ pe care l-am analizat în studiul nostru de autopsie”, a spus ea.

Autopsiile au arătat ceva neobișnuit în privința megacariocitelor sau a celulelor mari ale măduvei osoase. „De obicei, nu circulă în afara oaselor și a plămânilor”. „I-am găsit în inimă și rinichi, ficat și alte organe”. „În special în inimă, megacariocitele produc ceva numit trombocite care sunt implicate intim în coagularea sângelui”, adaugă medicul.

Cheagurile de sânge apar la 30% din pacienții cu coronavirus în stare gravă

Mai multe studii din Olanda și Franța sugerează că cheagurile apar la 30% la pacienții cu COVID-19 bolnavi în stare critică, notează dcmedical.ro.

Oamenii de știință au câteva ipoteze plauzibile pentru a explica fenomenul.

Jeffrey Laurence, un hematolog la Weill Cornell Medicine din New York, și colegii săi au examinat probe din plămâni și piele de la trei persoane infectate cu COVID-19 și au descoperit că capilarele erau înfundate cu cheaguri.

Acest lucru poate ajuta la explicarea motivului pentru care unii oameni au valori reduse în mod critic de oxigen în sânge și de ce adesea ventilația mecanică nu ajută. Este o „dublă lovitură”, spune O’Donnell. Pneumonia înfundă sacii minusculi din plămâni cu lichid sau puroi, iar microcheagurile restricționează sângele oxigenat să se miște prin ei, scrie dcmedical.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate