 
                            kanald.ro
 
        Diverse
Pancove. Printre varietățile de gogoși din România se numără sortimentele numite pancovă, întâlnite adesea în nordul Transilvaniei.
 
 
Dacă ai poftă de ceva dulce, ușor de făcut și cu ingrediente la îndemă, îți propunem o rețetă ca la bunica acasă: pancove.
500 g de făină 
2 oua- doar gălbenușuri 
1 cană de lapte călduț 
1 lingură rasă de drojdie deshidratată sau 25 g de drojdie proaspată 
60 g de unt 
1 zahăr vanilat 
2 linguri de zahăr 
1 
					
					
 
 
Făina se pune într-un bol, în care se adaugă ouale, drojdia, laptele călduț, untul la temperatura camerei, zahărul, sarea, coaja de lămâie și vanilia.
Se frământă bine toate ingredientele până când aluatul devine lucios și elastic. Se lasă la dospit timp de aproximativ o jumătate de oră.
Citeste si: Turtișoare. Rețeta de post preparată cu doar un ingredient de bază
Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China
Pancove. Aluatul se răstoarnă pe masa de lucru unsă cu ulei.
Se întinde cu făcălețul o patura groasa de aprox. 0,8 cm -1 cm. Cu ajutorul unui pahar se taie aluatul în forme rotunde.După ce sunt tăiate, formele se mai lasă la dospit aproximativ 10-15 min, după care se prăjesc în ulei abundent pe o parte și pe cealaltă.
Gogoșile se scot pe un servețel de bucătarie, să se scurgă uleiul, apoi se pudrează cu zahăr pudră.
Gogoașa este un aliment din aluat prăjit, fiind popular în multe țări și preparată în diverse forme ca o gustare dulce care poate fi făcută acasă sau cumpărată din brutării, supermagazine, tarabe cu produse alimentare și puncte de vânzare de specialitate.
Ele sunt de obicei dulci, prăjite dintr-un aluat de făină, și în formă de inele sau sfere aplatizate care conțin uneori umpluturi. Există și gogoși cu gaură la mijloc care provin din America. Gogoșile se mănâncă de obicei cu zahăr pudrat deasupra, sau cu gem în interior, însă cele americane se mănâncă cu bombonele, frișcă și glazură.