kanald.ro
Diverse
Turtișoare. Rețeta de post preparată cu doar un ingredient de bază
Turtișoare. Numite și scovergi în anumite zone, acestea sunt economice și ușor de gătit, fiind excelente în zilele în care nu vrei să ieși din casă.
FOTO: Bucataria Danielei
Turtișoare. Ingrediente:
500 g faina
350-400 ml apa
un cub drojdie
2 linguri zahar
o lingura untura solida (2 linguri ulei)
1/2 lingurita sare
Pentru prajit:
1/2 l ulei
Turtișoare. Mod de preparare
Se pune drojdia la înmuiat în puțina apă călduță. Se pune apoi făina cernută într-un castron mare și se face o adâncitură în mijloc.
Apoi se adaugă zaharul, sarea, untura (ulei) și drojdia înmuiată. Se începe frământatul adăugând câte puțină apă. Aluatul se pune pe masa tapetată de făină și se frământă bine până nu se mai lipește de mâini.
Aluatul se pune în castron și îl acoperim cu un prosop curat și apoi îl lăsăm la crescut până ce își dublează volumul.
Citeste si: Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală
Citeste si: Salată de "boeuf". Rețeta cu maioneză de post
Citeste si: Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele de cartofi si orez
Aluatul se împarte în șase bucăți egale pe care le întindem cu mâinile până ajung la dimensiunea dorită.
Uleiul se pune la încins, iar atunci când începe să sfârâie prăjim scovergile. Acestea se înțeapă în mijloc cu furculița și le rumenim frumos pe ambele părți.
Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă
Gogoși de post. Cum să prepari cele mai pufoase și gustoase gogoși de post – Vă prezentăm rețetă simplă, care implică doar câteva ingrediente ieftine.
Gogoși de post- Ingrediente necesare:
500 g făină
50 ml ulei
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
25 g drojdie
200 ml apă
esență de vanilie
sare
zahăr pudră
Gogoși de post- Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia într-un bol, în 3 linguri de apă călduță. Apoi se adaugă o lingură de zahăr și se amestecă bine.
Într-un alt bol separat, se pune făina, se adăugă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Compoziția lichidă se adaugă și ea, fiind formată din apă, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.
Aluatul obținut se întinde într-o foaie subțire, cu ajutorul unui pahar, apoi decupăm cerculețe din aluat. Gogoșile se prăjesc într-o tigaie încisă cu ulei, până în momentul în care se rumenesc bine.