Pandemia COVID - 19 nu e singura problemă. Conflict uriaș în Marea Neagră pe axa Rusia-SUA

În plină criză provocată de COVID - 19, Rusia și statele aliate din NATO duc un conflict paralel care tinde să treacă neobservat, dar care are importanța sa.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Pandemia COVID - 19 nu e singura problemă. Conflict uriaș în Marea Neagră pe axa Rusia-SUA
Pandemia COVID - 19 nu e singura problemă. Conflict uriaș în Marea Neagră pe axa Rusia-SUA

Orgoliul Rusiei și al NATO bate COVID-19

Conflictul dintre Rusia și NATO în plină criză COVID - 19 ar fi cauzat de faptul că navele Alianţei Nord-Atlantice se apropie de graniţele maritime ale Rusiei în Marea Neagră, în zona Crimeii.


In articol:

Numai că navele NATO sunt practic în imposibilitate de a efectua operaţiuni de recunoaştere din cauza măsurilor de contracarare a armatei ruse prin mijloace de război electronic (EW - Electronic Warfare), a declarat luni pentru agenţia de presă RIA Novosti, sub rezerva anonimatului, o sursă din structurile de forţă din regiune.

Citeste si: Ion Iliescu s-a izolat în casă și scrie la o carte! Măsuri stricte pentru fostul președinte din cauza coronavirusului

Citeste si: EXCLUSIV! Jurnalul faimosului Costin Gheorghe în autoizolare! ”După numai o zi, nerăbdarea crește. Acum, vrei să îi vezi pe ceilalți, deși, de multe ori, fugeam de larma străzii, refugiindu-mă chiar în apartamentul în care sunt acum”

Referitor la "activitatea de recunoaştere a navelor NATO", interlocutorul agenţiei ruse de presă a spus că aceasta ar fi o "tentativă de a se pătrunde în reţelele de comunicaţii şi digitale" ruseşti, informează agerpres.ro.

Noile mijloace de război electronic ale Rusiei sunt testate în condiţii reale de contracarare, conform sursei. "În consecinţă, navele NATO pleacă fără să-şi atingă obiectivul", a declarat sursa RIA Novosti.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Ce este sistemul EW Murmansk-BN

Rusia a instalat în 2017 în Crimeea sistemul EW "Murmansk-BN", care poate bruia comunicaţiile radio pe o distanţă variind de la 3.000 la 5.000 de kilometri, iar în cazul unui semnal bun, chiar până la 8.000 km, notează portalul Gazeta.ru. Este un sistem automat de interferenţe radio pentru liniile de comunicaţii pe unde scurte, utilizat pentru a perturba funcţionarea echipamentelor militare de la bordul navelor.

Citeste si: Coronavirus, situația la nivel național. Creșterea este alarmantă. Câte cazuri sunt înregistrate

Această tehnologie de importanţă strategică a început să fie studiată încă în anii '60 de URSS, dar Rusia a reuşit construirea unui prototip abia în 2015. El a fost testat de Flota rusă a Nordului, iar, în 2016, sistemul EW "Murmansk-BN" a devenit operaţional.

Citeste si: Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu

Potrivit sursei RIA Novosti, mijloacele EW paralizează nu doar echipamentele de recunoaştere de pe navele Alianţei, ci bulversează şi parametrii sistemelor de navigaţie ale acestora, care afişează coordonate false, dezorientând echipajele.

Pandemia COVID - 19 nu e singura problemă. Conflict uriaș în Marea Neagră pe axa Rusia-SUA
Pandemia COVID - 19 nu e singura problemă. Conflict uriaș în Marea Neagră pe axa Rusia-SUA

Rușii spun că SUA îi ignoră

În ultimii ani, navele Alianţei Nord-Atlantice au început să se apropie mai des de graniţele Rusiei în Marea Neagră în cadrul planului de combatere a "ameninţării ruse", afirmă RIA Novosti. În plus, avioane occidentale efectuează cu regularitate operaţiuni de recunoaştere în apropierea frontierelor ruse, putând fi "văzute în zona Crimeii şi a regiunii Krasnodar, în Marea Baltică şi în apropierea bazelor ruseşti din Siria", conform aceleiaşi agenţii.

Ministerul rus al Apărării a cerut nu o dată comandamentului american să pună capăt acestor activităţi de recunoaştere, dar Pentagonul refuză să dea curs solicitării, mai notează RIA Novosti.

După cum au declarat surse ale concernului rusesc "Tehnologii radioelectronice" pentru Gazeta.ru, complexul EW ar fi capabil să bruieze semnalul Sistemului global de comunicaţii pe unde scurte al SUA, prin care sunt coordonate comunicaţiile tuturor organismelor de comandă militare americane şi ale aliaţilor lor din NATO.

Galerie foto 
Citește și:

Metroul din Drumul Taberei se va închide, la scurt timp de la inaugurare! Care este motivul: "Au început să apară primele defecţiuni..."

Poți vota și cu buletinul expirat la alegerile locale! Anunțul făcut de Biroul Electoral Central

La 62 de ani, cea mai operată femeie din lume arată ca o elevă de liceu! Și-a operat până și pielea de pe mâini...

Un tânăr de 24 de ani beat din Iași a ajuns cu mașina răsturnată peste alte două vehicule

A călcat un om pe trecere și a fugit de la fața locului, ca mai târziu să afle că era socrul ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies