
kanald.ro
Poftă bună cu cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum
Diverse
Pasca se numără printre cele mai gustoase deserturi care se pregătesc în apropierea Paștelui. Vezi cum se prepară cele mai bune rețete de pască.
Pasca se numără printre cele mai gustoase deserturi care se pregătesc în apropierea Paștelui. Vezi cum se prepară cele mai bune rețete de pască.
Prima dată, preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici. Amestecăm grișul cu făina. Tapetăm cu hârtie de copt fundul detașabil al unei forme cu dimensiunea de 24-26 cm diametru. Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor din când în când până se topește zahărul. Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm. Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
Citeste si: Naomi și Dorobanțu se sărută! Concurenții n-au mai rezistat și au dat frâu liber sentimentelor- kanald.ro
După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet.
Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă.Poftă bună cu cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum
Citește și: 6 simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casa ta
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați tava cu hârtie de copt. Mai apoi, bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat. Următorul pas este să amestecați gălbenușurile și vanilia. La final incorporați făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în spuma de gălbenușuri. Mai apoi, turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.
Citește și: Cum să gătești spanacul perfect. Sfaturi de la specialiștii în arta culinară
Pentru a prepara umplutura, amestecați toate ingredientele din lista de mai sus. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.
După ce au trecut cele 15 minute, puteți scoate blatul din cuptor. Mai apoi, puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.
După ce ați pus umplutura, mai băgați pasca la cuptor pentru 30 de minute. La final, scoateți pasca din cuptor și după ce se răcește, o puteți pudra cu zahăr.