WowNews logo WOWnews
Stories
Poftă bună cu cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum

Poftă bună cu cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum

Diverse

Paște 2023: Cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum

Pasca se numără printre cele mai gustoase deserturi care se pregătesc în apropierea Paștelui. Vezi cum se prepară cele mai bune rețete de pască.

Pasca se numără printre cele mai gustoase deserturi care se pregătesc în apropierea Paștelui. Vezi cum se prepară cele mai bune rețete de pască.

Rețetă pască fără aluat

Ingrediente

  • 750 g  brânză grasă de vaci bine stoarsă
  • 400 g de smântână grasă cu 25% grăsime
  • 20 g zahăr vanilat (2 plicuri)
  • Un praf de sare
  • 6 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei
  • 150-200 g de zahăr tos
  • 50 g faină albă tip 000
  • 50 g de griș de grâu
  • 100 g stafide (Opțional)
  • coaja rasă de la o portocală/lămâie

Mod de preparare

Prima dată, preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici. Amestecăm grișul cu făina. Tapetăm cu hârtie de copt fundul detașabil al unei forme cu dimensiunea de 24-26 cm diametru.  Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor din când în când până se topește zahărul. Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm. Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel.

Lăsăm pentru 10 minute deoparte. Adăugăm și untul topit și omogenizăm. Turnăm în tavă. Dăm la cuptor pentru 40 de minute.

Citeste si: Naomi și Dorobanțu se sărută! Concurenții n-au mai rezistat și au dat frâu liber sentimentelor- kanald.ro

După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet.

Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă.

Poftă bună cu cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum

Poftă bună cu cele mai bune rețete de pască. Încearcă-le acum

[Sursa foto: Shutterstock]

Citește și: 6 simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casa ta

Rețetă pască cu aluat de pandișpan

Ingrediente

  • blatul
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță pudră de vanilie
  • un praf de sare
  • umplutura
  • 50 g stafide
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 120 smântână grasă (20%)
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați tava cu hârtie de copt. Mai apoi, bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat. Următorul pas este să amestecați gălbenușurile și vanilia. La final incorporați făina și sarea, amestecând cu o spatulă ușor de jos în sus, pentru a nu scoate aerul înglobat în spuma de gălbenușuri. Mai apoi, turnați pandișpanul în formă, nivelați și îl dați la cuptor pentru 15 minute.

Citește și: Cum să gătești spanacul perfect. Sfaturi de la specialiștii în arta culinară

Citeste si: Florin Piersic, în doliu! Una din cele mai dragi ființe din viața lui s-a stins. Dan Negru este cel care a făcut anunțul- kfetele.ro

Citeste si: Este INCREDIBIL ce i-a șoptit Ahmed lui Dorobanțu la ureche! Veronica aude discuția și se schimbă la față: "Ce? Stai așa!". Lia și Daniel intervin imediat: "Îmi e milă de el!". Până unde s-a ajuns e greu de imaginat. Camerele n-au mai contat- radioimpuls.ro

Pentru a prepara umplutura, amestecați toate ingredientele din lista de mai sus. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.

După ce au trecut cele 15 minute, puteți scoate blatul din cuptor. Mai apoi, puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.

După ce ați pus umplutura, mai băgați pasca la cuptor pentru 30 de minute. La final, scoateți pasca din cuptor și după ce se răcește, o puteți pudra cu zahăr.