alimente cu care inlocuiesti ouale
5 alimente cu care poți înlocui ouăle. Prețul acestora e în continuă creștere

Diverse

5 alimente cu care poți înlocui ouăle. Prețul acestora e în continuă creștere

Alimente cu care poți înlocui ouăle. Iată 5 variante avantajoase.

Alimente cu care poți înlocui lejer ouăle. Vezi ce alternative ai pentru a înlocui ouăle, în cazul prăjiturilor sau rețetelor din bucătărie.

5 alimente cu care poți înlocui ouăle

O banana coaptă poate fi înlocuitorul perfect pentru un ou în rețetele de prăjituri sau clătite. Pur și simplu zdrobește o banană coaptă cu o furculiță până devine o pastă și adaug-o în locul oului. Nu vă îngrijorați dacă banana s-a înnegrit, e numai bună de folosit.

Tofu poate fi folosit pentru a înlocui ouăle în rețetele care necesită o consistență cremoasă sau moale, cum ar fi brioșele sau prăjiturile cu brânză. De obicei, cantitatea potrivită este un sfert cană de tofu mărunțit cu o lingură de ulei și folosește această pastă în locul unui ou.

Citește și: Moment viral pe Youtube: Selly a publicat primul vlog cu un spectacol de drone luminoase. VEZI CHIAR ACUM cum a arătat momentul!

În rețetele de prăjituri, încearcă să înlocuiești ouăle cu o jumătate de cană de lapte vegetal. Aici ai mai multe variante: lapte de soia, de migdale, de cocos, din mazăre etc.

alimente cu care inlocuiesti ouale

Prunele uscate sunt o altă opțiune excelentă pentru a înlocui ouăle în rețetele de prăjituri sau orice alt desert. Amestecă un sfert de cană de prune uscate mărunțite cu o cană de apă caldă și folosește această pastă în locul unui ou.

Citește și: Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă

Făina de in poate fi înlocuitorul perfect în pregătirea pâinii. Amestecă o lingură de făină de in cu trei linguri de apă și lasă amestecul să stea timp de câteva minute, apoi folosește în rețetă.