
In articol:
Alimente cu care poți înlocui lejer ouăle. Vezi ce alternative ai pentru a înlocui ouăle, în cazul prăjiturilor sau rețetelor din bucătărie.
5 alimente cu care poți înlocui ouăle
O banana coaptă poate fi înlocuitorul perfect pentru un ou în rețetele de prăjituri sau clătite.
Tofu poate fi folosit pentru a înlocui ouăle în rețetele care necesită o consistență cremoasă sau moale, cum ar fi brioșele sau prăjiturile cu brânză. De obicei, cantitatea potrivită este un sfert cană de tofu mărunțit cu o lingură de ulei și folosește această pastă în locul unui ou.
Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament
În rețetele de prăjituri, încearcă să înlocuiești ouăle cu o jumătate de cană de lapte vegetal. Aici ai mai multe variante: lapte de soia, de migdale, de cocos, din mazăre etc.
Prunele uscate sunt o altă opțiune excelentă pentru a înlocui ouăle în rețetele de prăjituri sau orice alt desert. Amestecă un sfert de cană de prune uscate mărunțite cu o cană de apă caldă și folosește această pastă în locul unui ou.
Citește și: Ce este marțipanul și cum îl poți prepara chiar la tine acasă
Făina de in poate fi înlocuitorul perfect în pregătirea pâinii. Amestecă o lingură de făină de in cu trei linguri de apă și lasă amestecul să stea timp de câteva minute, apoi folosește în rețetă.