Pe data de 25 august 2021 se împlinesc 9 ani de la moartea lui Neil Armstrong, primul astronaut care a ajuns pe Lună

Neil Armstrong a murit pe data de 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Neil Armstrong a fost primul om care a păşit pe Lună, în iulie 1969. Astronautul este cel care a rostit celebrul citat „un pas mic pentru un om, un pas uriaş pentru omenire".

Se împlinesc 9 ani de la moartea lui Neil Armstrong

Pe data de 25 august 2021 se împlinesc 9 ani de la decesul astronautului Neil Armstrong. El s-a născut la 5 august 1930 și avea să devină primul om care a pășit pe Lună.

Citeste si: Neil Armstrong ar fi împlinit astăzi, 5 august, 91 de ani. A fost primul om care a pășit pe Lună

Se împlinesc 9 ani de la moartea lui Neil Armstrong

Neil Armstrong a fost pasionat din copilărie de zboruri şi de construirea aparatelor de zbor, iar la doar 14 ani lua primele cursuri de zbor, pe care le-a plătit muncind la o farmacie. După absolvirea studiilor liceale la Wapakoneta, se înscrie la Academia de Marină a Universităţii Purdue, din Lafayette din statul Indiana. După doi ani, în 1949, îşi satisface serviciul militar la baza Pensacola din Florida, în cadrul unităţilor de paraşutişti ale forţelor navale.

Neil Armstrong- Carieră

În 1952, celebrul astronaut revine la universitate pentru încheierea studiilor, unde predă în același timp matematica. Potrivit www.nasa.gov, în anul 1955, Neil Armstrong a obținut titlul de „Bachelor of Science”. În acelaşi an, după absolvire, el devine pilot de încercare, membru al NACA (National Commitee for Aeronautics), mai întâi la Laboratorul de propulsii Lewis din Cleveland (Ohio), apoi la Staţia NACA pentru zboruri rapide a bazei aeriene Edwards, California.

Transferat la NASA, şi-a continuat activitatea ca pilot de încercare în cadrul secţiei pentru testarea avioanelor de vânătoare F-100, F-101, F-102, F-104, B-47.

Se împlinesc 9 ani de la moartea lui Neil Armstrong

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

În anul 1962, Neil Armstrong a fost acceptat programul de astronauţi al SUA, după şapte ani de activitate ca pilot de încercare şi 2.600

ore de zbor. La data de 16 martie 1966, a fost, alături de David R.Scott, pilot-şef pe nava spaţială GEMINI 8, care a efectuat primele manevre de andocare cu o rachetă AGENA.

Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună

Neil Armstrong a fost comandantul navei Apollo 11, care la 16 iulie 1969 a fost lansată de la baza Cape Kennedy. La data de 20 iulie 1969, astronautul a fost primul pământean care a păşit pe Lună, moment în care a rostit faimoasele cuvinte „un pas mic pentru (un) om, un salt uriaş pentru omenire”

Citeste si: Eugene Shoemaker, singurul om ale cărui rămășițe au fost îngropate pe Lună

Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins au amplasat pe Lună instalaţii de cercetare și au prelevat probe de praf selenar. De asemenea, în timpul misiunii a fost dezvelită o placă memorială, rămânând înfipt în solul selenar un drapel al SUA. Întoarcerea modulului „Eagle”, recuplarea cu nava, îmbarcarea astronauţilor şi întoarcerea pe Terra au decurs conform planului. Aterizarea pe Terra a avut loc la 24 iulie 1969. La bordul portavionului „Hornet”, preşedintele Richard Nixon i-a felicitat personal pe cei trei astronauţi.

Se împlinesc 9 ani de la moartea lui Neil Armstrong

Neil Armstrong a fost numit preşedinte al Consiliului Naţional Consultativ al Corpului de Pace, apoi director al Biroului aeronautic al NASA de la Washington. În 1971, astronautul a devenit profesor de inginerie spaţială la Universitatea din Cincinatti. Din 1979, el s-a consacrat în special carierei economice, fiind membru în consiliile de administraţie ale mai multor firme, înfiinţând mai multe companii. 

Citeste si: Zodiile care au cladit lumea! Nimic nu le doboara!

Neil Armstrong a fost distins, printre altele, cu Medalia pentru Pace a preşedintelui SUA, Medalia NASA pentru servicii deosebite, medalia de aur Hubbard a Societăţii Naţionale de Geografie, Medalia de onoare pentru cercetare spaţială a Congresului SUA. A fost membru al Academiei Naţionale de Inginerie, al Societăţii Piloţilor Experimentali, al Institutului American şi membru de onoare al Federaţiei Internaţionale de Astronautică. Conform www.nasa.gov, Neil Armstrong a primit distincţii din partea a 17 ţări.

Primul om care a pășit pe Lună a murit pe data de 25 august 2012, la 82 de ani. Pe 31 august, Neil Armstrong a fost înmormântat în statul Ohio din Statele Unite ale Americii.

 

SURSE: www.nasa.gov 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Marin și-a pierdut mama când avea doar 9 ani. Ce i-a spus mama sa înainte de moarte îi sună în minte și astăzi: "Am făcut cum mi-a spus ea. E ca o terapie"

Ce mesaj sfâșietor a primit Andreea Marin de la mama sa, din lumea de dincolo: "Mi-era imposibil să înțeleg de ce o mamă frumoasă ca a mea, la 36 de ani, trebuie să...

S-a hotărât! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi de restricții, care vor intra în vigoare de luni. Masca de protecție va fi obligatorie peste tot

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Apocalipsa e aproape! Semnul unei alte pandemii a șocat oamenii de știință. E crunt

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies