
In articol:
- Aplicația coronavirus. Cum poți afla dacă ai fost în contact cu o persoană infectată
- Cum funcționează aplicația
- Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal
Peste 1.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului
Autoritățile medicale au anunțat, marți seară, că numărul morților din cauza coronavirusului a crescut la 1.113
morți doar în China. La nivel mondial, sunt 45.171 de cazuri confirmate de coronavirus și 1.115 decese. Dintre cei infectați, un număr de 8.216 sunt în stare foarte grav.De asemenea, numărul morților de luni a fost de 108 și a reprezentat cel mai mare bilanț înregistrat într-o singură zi. Dintre cele mai recente decese, 103 au fost în provincia Hubei, dintre care 67 în epicentrul virusului, Wuhan.
Aplicația coronavirus. Cum poți afla dacă ai fost în contact cu o persoană infectată
În China a fost lansată aplicația care detectează coronavirusul. Aplicația funcționează ca un „detector de contact apropiat” și le spune utilizatorilor dacă au fost în apropierea unei persoane care are sau este doar suspectată de virus.

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro
Cum funcționează aplicația
Pentru a te putea înregistra este nevoie doar de un număr de telefon și un cod numeric personal. Apoi, utilizatorii pot solicita informații dacă au fost în apropierea cuiva infectat cu virusul ucigaș.
Aplicația a fost dezvoltatată de Guvernul chinez, în colaborare cu China Electronics Technology Group Corporation. Datele despre persoane au fost furnizate de autoritățile din sănătate și transporturi, potrivit BBC.
Citeste si: Previziunile Uraniei. Cum sunt influențate zodiile de intrarea lui Venus în Berbec
Ce este pangolinul, animalul de la care ar fi pornit virusul mortal
Dacă până acum se credea că liliecii ar fi transmis virusul mortal către oameni, iată că cercetătorii au făcut o nouă descoperire.
O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci. Totuşi, potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa, această boală nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni. „Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”, susţine Fontanet.( Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: Coronavirusul este inamicul public numărul unu)
Cercetătorii sunt de părere că epidemia de coronavirus ar fi fost mai degrabă transmisă de un mamifer, care aparține familiei bursucilor.
Un astfel de exemplu ar fi pangolinul, un mamifer care ajunge inclusiv pe mesele chinezilor.