Pictorul care face voluntariat la spitalul din Târgu Jiu

Surpriză pentru copiii care ajung la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Să mai uite de boală și de injecții, un pictor din municipiu s-a oferit să picteze pereții saloanelor și holul Secției Pediatrie.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Pictorul care face voluntariat la spitalul din Târgu Jiu


In articol:

Desenează de câteva luni, dar proiectul încă nu a ajuns la final. Florin Gheorghiu își împarte timpul între familie, orele de la școala unde predă desen și spital.

De câteva luni, holurile din Secția Pediatrie și pereții saloanelor au prins viață. Personaje din basme ori din lumea Disney au apărut pe toți pereții albi din secție. Florin Gheorghiu a început proiectul alături de soția sa, tot artist plastic. Fac totul fără să ceară nimic în schimb. Le este de ajuns când văd copiii zâmbind și descoperind curioși lumea poveștilor din spital.

Pictorul care face voluntariat la spitalul din Târgu Jiu

Florin merge la spital aproape zilnic, de fiecare dată când prinde puțin timp liber.

Citeste si: Și-a pierdut mașina la păcănele, apoi a fugit de poliție

Citeste si: Studenți din Gorj, izolați din cauza coronavirusului

Citeste si: Doliu în familia unor gorjeni din Italia! Un băiețel de 4 ani a murit

„Acest proiect vine la inițiativa domnului Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, și a domnului Cristian Toader Pasti. Este un proiect dedicat copiilor care vor veni aici la tratament. Proiectul a început în vară, s-a lucrat inițial o lună, apoi a venit vacanța și, fiindcă este vorba de un proiect de voluntariat în care sunt implicat atât eu, cât și familia mea, care m-a susținut în acest proiect, am venit să fac aceste desene în timpul liber și de fiecare dată când am avut inspirație și motivație să vin să pictez anumite personaje. În weekend, înainte să merg la ore, vin aici la gardă, este garda cu pacienții mei de pe pereți. Mi-am sacrificat timpul cu copiii mei, dar ei au înțeles și le dedic și lor aceste desene pentru că și ei sunt copii și ei m-au inspirat și m-au consiliat. Și Ana Maria și Matei, copiii mei, au venit cu idei”, a declarat pictorul Florin Gheorghiu.

 

Citește mai mult pe Pandurul 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate