
In articol:
Postul Paștelui 2023. Deserturi de post pe care le poți prepara în această perioadă. Vezi cum poți să-ți potolești pofta de dulce în cele 40 de zile.
Rețete de deserturi în Postul Paștelui 2023
Postul Paștelui începe pe 27 februarie 2023, și se termină pe 15 aprilie, cu o zi înainte de Paștele Ortodox. Credincioșii intră în cel mai aprig post al anului, din cauza puținelor zile cu dezlegare la pește și restricțiile de alimente de origine animală. Cu toate acestea, există rețete de post, prin care vă puteți potoli pofta de mâncare. Iată câteva idei.
Clătite de post
Ingrediente
- 150 g făină
- 200 ml lapte de migdale, orez sau soia
- 150 ml apă minerală
- 20 ml ulei
- un plic zahăr vanilat
- un praf bun de sare
- puțin ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Așezați ingredientele într-un bol, în afară de apa minerală. Se amestecă cu un mixer sau un tel, iar apoi se adaugă apa și se amestecă compoziția. Se lasă aluatul la odihnit 10 minute. Luați aluatul cu un polonic și turnați-l într-o tigaie încinsă, unde ați pus puțin ulei. Lăsați clătita să se rumenească pe o parte, iar apoi o întoarceți.
La final, serviți cu gem.Citește și: Pe ce dată este Paștele catolic 2023. Vezi de ce Paștele catolic este înaintea celui ortodox

Plăcinte de post
Ingrediente
- 600g făină
- 350-370 ml apă călduță
- 20g drojdie proaspătă sau 7g uscată
- 12g sare
- 10g zahar
- 40 ml ulei
Mod de preparare
Se pun făina, apa, zahărul și drojdia într-un bol și se mixează până la omogenizare.
După 20 de minute, luați aluatul și porționați-l în câteva bucăți, de aproximativ 150 de grame. Întindeți bine fiecare bucată și ungeți gemul vostru preferat, iar apoi luați câte o latură a aluatului și aduceți-o spre centru, în așa fel încât să „închideți” plăcinta. Mai apoi se pune într-o tigaie încinsă cu puțin ulei și se lasă ambele părți să se rumenească.
Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Cornulețe de post
Ingrediente
- 500g făină
- 100g zahăr tos
- 300 ml apă calduță
- 60 ml ulei
- 25g drojdie proaspătă
- un praf de sare
- vanilie
- coajă de lâmaie
- 100g rahat
- 50g zahăr
- 20 ml apă
Mod de preparare
Aluatul de cornulețe se obține din mixul de apă călduță, zahăr și drojdie. Se lasă 10 minute la odihnit și se adaugă restul ingredientelor până se omogenizează împreună. Apoi, se mai lasă încă 30-40 de minute la odihnit. După acest timp, se ia aluatul și se împarte în două părți, iar fiecare dintre ele vor fi întinse pe o foaie rotundă, până se formează un diametru de 30 de cm.
Diametrul se taie pe jumătate, apoi în sferturi, apoi în câte două bucăți fiecare sfert, astfel încât să iasă niște triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune câte o bucată de rahat sau o linguriță de gem, iar apoi se rulează aluatul cu grijă. Cornulețele obținute se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă acolo pentru 10 minute. Se bagă la cuptor pentru 20 de minute, iar între timp se prepară siropul cu care veți unge cornulețele. Siropul este făcut din apă, zahăr și puțină vanilie.