
kanald.ro
Actualitate
Prajitura Pavlova. În cazul în care îți place gustul bezelelor de casă, prăjitura Pavlova sigur nu te va dezamăgi. Acest desert este, în esență, o mare bezea, ornată cu tot felul de bunătăți.
Cuptorul se preîncalzește cuptorul la 150 grade.
În momentul în care albușurile devin lucioase și zahărul s-a topit, se încorporează cu grijă amidonul, vanilia și otețul în albușuri, folosind o spatulă.
O foaie de copt se pune pe o tavă mare, dreptunghiulară, și se toarnă compoziția în mijloc. Folosind o spatulă, împraștie bezeaua ușor, formând un cerc mai mare, de dimensiunea unui tort.
Este recomandat sa încercați să păstrați marginile puțin mai înalte decât mijlocul.Citeste si: Clătite Suzette. Desertul servit în sos de portocale care ar surprinde pe oricine
Citeste si: Adevarul despre ciocolata. De ce trebuie sa mananci ciocolata neagra
Citeste si: Reteta budistului, perfectă pentru bolile de inima și impotenta. Atenție la detalii
Prăjitura se coace pentru 50 de minute, apoi se lasă să se răcească în cuptorul stins, cu ușa întredeschisă.
În momentul în care bezeaua s-a răcit complet, se răstoarnă pe un platou și îndepărtează foaia de copt de pe ea. Se pregătește apoi frișcă și se ornează prăjitură pavlova neglijent. După care, fructele curățate se pun în zona în care ai pus frișcă.
Vă prezentăm un alt desert foarte uşor de preparat. Celebrele clătite, însă „americane”, asezonate din plin cu frişcă şi dulceaţă. Poftă bună!
Se amestecă toate ingredientele până se obţine o compoziţie omogenă puţin mai tare ca la clătitele normale; se pun într-o tigaie care nu lipeşte, fără ulei şi se coc pe ambele părţi, dimensiunea unei clătite trebuie să fie cam cât o farfuriuţa de desert (vor ieşi cam 18 clătite).
După ce s-au răcit se iau câte trei, se ung pe o parte cu dulceaţă, la mijloc se pune frişcă şi deasupra din nou puţină dulceaţă.
Dacă ţi-e poftă de o delicioasă crema de zahăr ars, ai aici o colecţie de reţete.