Preot și dascăl din Iași, confirmați cu coronavirus. Cei doi au mers cu molifta la casele credincioșilor

Anchetă epidemiologică în localitatea Târgu Frumos, după ce preotul şi dascălul unei biserici pe rit vechi au fost confirmaţi cu coronavirus

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în localitatea Târgu Frumos, după ce preotul şi dascălul unei biserici pe rit vechi au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce, săptămâna trecută, cei doi au mers cu molifta la casele credincioşilor, potrivit news.ro.

Preotul şi dascălul bisericii din comunitatea ruşilor lipoveni din localitatea Târgu Frumos sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Citeste si: Poți să te spovedești prin telefon? Ce răspunde preotul 

 

În cursul săptămânii trecute, cei doi au umblat cu molifta prin localitate, comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos numărând peste 700 de persoane.

Preotul confirmat pozitiv a spus că se simte bine şi că nu are niciun simptom. Cel mai probabil, el ar fi contactat virusul chiar de la dascălul bisericii.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că a fost declanşată o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând a fi stabilite persoanele care au intrat în contact cu cei doi slujitori ai bisericii. Acestea vor fi testate şi izolate la domiciliu.

Până marţi, în judeţul Iaşi au fost confirmate 119 cazuri de coronavirus, surse medicale precizând că patru dintre acestea sunt din localitatea Târgu Frumos.

Citeste si: Revoltă la Râmnicu Vâlcea, după ce un preot a fost amendat cu 20.000 de lei pentru o slujbă în curtea bisericii! „Mi-a murit și mie soțul, să nu-l pomenesc?” 

 

Un preot îi cere lui Iohannis să permită credincioşilor să se adune la biserică de Înviere

În scrisoarea deschisă, preotul Mihai Milea îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să suspende pentru o zi ordonanţa militară care prevede interzicerea adunărilor, inclusiv religioase, pentru ca românii să se poată ruga în curtea bisericilor şi mănăstirilor, respectând regula distanţării sociale.

Citeste si: Coronavirus a ajuns și în biserici. Doi preoţi, doi diaconi şi alţi angajaţi ai unei biserici din Bucureşti, infectați cu Covid-19. Au fost confirmați pozitiv 

 

”Domnule preşedinte Iohannis Klaus,  Dumnezeu a îngăduit ca Dumneavoastră să fiţi ales preşedinte al României de două ori, într-o ţară majoritar ortodoxă, fapt care Vă onorează pe de o parte, iar pe de altă parte Vă obligă să-i respectaţi cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică. Noi, românii, ne-am născut de două mii de ani în această credinţă ortodoxă, având din moşi-strămoşi, în fiinţa noastră, credinţa în Înviere; buneii noştri daci aveau adânc impregnată învăţătura despre nemurirea sufletului şi învierea morţilor. Parafrazând ceea ce a spus înţeleptul Diogene împăratului Alexandru cel Mare, care s-a aşezat în faţa soarelui care-l lumina pe acest filosof, afirmăm că *nu ne puteţi lua ceea ce Dumneavoastră nu puteţi să ne daţi: Lumina Învierii lui Hristos. În momentele de cumpănă ale istoriei noastre, când au existat epidemii de tot felul, ciumă, holeră, rugăciunile făcute de Biserică au stopat aceste maladii. Există uzanţa ca, în timpul marilor războaie mondiale, şi nu numai, să se practice un armistiţiu de încetare a focului, cel puţin pentru o zi. Stă în puterea Dumneavoastră ca să suspendaţi ordonanţa militară, pentru o zi, pentru ca poporul român să se poată ruga în linişte, păstrând distanţa socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor şi a mănăstirilor, în noaptea de Sfintele Paşti.”, scrie preotul Mihail Milea. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate