Președintele Klaus Iohannis, anunțul zilei despre restricțiile pentru persoanele nevaccinate: „Nu putem învinge pandemia prin discriminare”

Klaus Iohannis se opune cateogoric deciziei de a restricționa cetățenii nevaccinați. Președintele îndeamnă la conștientizare.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis [Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Alexandra Gabriela

In articol:

Președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, într-una dintre vizitele sale oficiale la parcul Comana, despre vaccinarea populației, dar și despre eventualele restricții pentru persoanele care nu doresc să se vaccineze.

Șeful statului a declarat că posibilele restricții pentru cetățenii care nu s-au imunizat nu vor duce la stoparea pandemiei.

Ba din contră, Klaus Iohannis dezaprobă discriminarea și spune că conștientizarea importanței vaccinării este soluția salvatoare.

Cred că este foarte important să lucrăm pe conştientizare. Nu putem putem să-i constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă fiindcă nu le înţeleg. Aşa este şi cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătăţim campania de vaccinare, asta este, fiindcă pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare dată când fac declaraţii, spun românilor să se vaccineze- este foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspândirea acestui virus .” a declarat Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de la Comana.

Citeste si: Klaus Iohannis, prezent la ceremonia militară dedicată încheierii misiunii Armatei României în Afganistan: „Nu ne vom uita niciodată eroii!” VIDEO

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Președintele țării a mai spus că interzicerea populației nevaccinate în mall, pe timpul weekend-ului nu va rezolva problema, ba chiar lucrurile vor merge pe o pistă greșită. Klaus Iohannis a susținut că nu va accepta discriminarea în România.

"Şi chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoane nevaccinate în locuri neesenţiale, cum se spune- restaurante, cinematografe şi aşa mai departe- nu rezolvă

problema, rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă. Pe de altă parte, noi suntem acum deja în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare, noi putem să învingem pandemia prin vaccinare ” a mai spus șeful statului.

Restricții pentru persoanele nevaccinate
Restricții pentru persoanele nevaccinate[Sursa foto: PixaBay]

Klaus Iohannis, despre vaccinarea medicilor și profesorilor

Mai mult, președintele țării a vorbit și despre impunerea vaccinării împotriva infecției cu Covid-19, la anumite categorii de persoane, cum sunt cadrele medicale sau profesorii.

Citeste si: Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş. Mesajul preşedintelui: "Albia râului nu este groapă de gunoi"

Este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat. Oamenii se duc cu încredere la spital să se facă bine, iar dacă de acolo se ia virusul, atunci obținem exact opusul a ce dorim. La noi, mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii contribuabililor, așa că mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav .” a adăugat președintele țării.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Klaus Iohannis își aniversează ziua de naștere. Președintele împlinește 62 de ani

Klaus Iohannis, lege prin care elevii sportivi primesc 300 de lei de la stat

Klaus Iohannis a strâns gunoaie de pe râul Argeş. Mesajul preşedintelui: "Albia râului nu este groapă de gunoi"

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies