Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO

Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO. Prima sesiune de BAC 2020 s-a încheiat, iar elevii așteaptă cu nerăbdare să-și verifice notele.

Distribuie pe:

Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO
Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO


In articol:

Rezultatele sunt afișate începând de marți, până la ora 12:00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, însă pot fi găsite și la avizierele școlilor. Un lucru diferit fața de anii precedenți, este acela că notele de la BAC 2020 din acest an vor fi anonimizate, adică fiecare candidat va putea să își consulte doar notele personale.

Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO. Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

“Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, declara recent secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari.

Cum afli ce notă ai luat la BAC

Fiecare candidat a primit un cod unic pe baza căruia își poate consulta notele. Este o premieră în România, atât în ceea ce privește Bacalaureatul cât și Evaluările Naționale pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Pentru a trece cu bine peste examenul maturității, elevii trebuie să aibă media 6,00 la Bacalaureat la cele trei sau patru probe pe care le-au susținut. Nota finală de la BAC 2020 este media aritmetică a celor trei note. Adică, notele obținute la Limba Română, Istorie și Informatică, de exemplu, adunate și împărțite la trei.

Mai există alte două condiții de promovare a examenului sunt: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO
Primele rezultate la BAC 2020, afișate pe EDU.RO

Când pot fi depuse contestațiile

Examenul de Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, când candidații au susținut proba la Limba și literatura română. Examenul a continuat miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării a avut loc joi, 25 iunie.

Pentru elevii nemulțumiți de rezultate, contestațiile pot fi depuse tot în ziua afișării rezultatelor, marți, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și miercuri, pe 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00. Contestațiile pot fi depuse și prin mijloace electronice.

Citeste si: Note BAC 2020. Anunțul făcut de EDU.RO despre rezultate Bacalaureat

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2020. Verifică ce notă ai luat la BAC

Citeste si: Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

Absolvenții completează, semnează și depun online o declarație în care se menționează că au luat la cunoștință că nota acordată se poate modifica în ambele sensuri. În cazul candidaților minori, declarația-tip este semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor.

Sesiune specială pentru candidații afectați de COVID-19

În cazul elevilor care au fost afectați de pandemia de coronavirus se va organiza o sesiune specială a Bacalaureatului.

Ministerul organizează o etapă specială care se adresează absolvenților de liceu care au fost în izolare, carantină sau care au prezentat febră peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care nu au putut finaliza probele scrise în sesiunea din iunie. Această sesiunea specială de Bacalaureat 2020 are loc între 7 și 12 iulie.

Galerie foto 
Citește și:

Note BAC 2020. Anunțul făcut de EDU.RO despre rezultate Bacalaureat

Rezultate Bacalaureat 2020. Verifică ce notă ai luat la BAC

Nu mai face acest lucruri când te machiezi! Greșelile care te îmbătrânesc mai mult decât crezi. Toate procedăm la fel

Bacalaureat 2020 - Rezultatele examenului vor fi anunțate marți! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi promovat

Doliu în fotbalul românesc. A murit Florin Bugar. Era infectat cu COVID

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies