Raed Arafat a semnat ordinul! Doar magazinele alimentare și farmaciile rămân deschise

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis ca municipiul Timișoara și comunele Giroc, Mosnita Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda să intre în carantină.

Autor: Ana Maria

In articol:

O nouă decizie va intra în vigoare luni, 8 martie, de la ora 00:00. Este vorba despre carantinarea municpiului Timișoara și a altor patru comune, Giroc, Mosnita Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda.

Astfel, Raed Arafat a anunțat că în weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare și farmaciile, iar mall-urile, centrele comerciale și terasele vor fi închise.

„Trebuie să ne uităm la situaţia în care ne aflăm acum. Timişoara are cea mai mare incindeta dintre municipiile care au incidenţa mare. În ultiima perioadă am asistat la o creştere zilnică. În acelaşi timp, în sectorul sanitar există o presiune foarte mare, paturile de AŢI sunt pline şi greutatea de a găsi locuri pentru pacienţii cu oxigen. De ce sectorul sanitar acum este sub o presiune mai mare acum decât în noiembrie – decembrie. Pentru că acesta vine peste valul trecut, iar secţiile de AŢI nu sunt goale, ele vin cu pacienţi din valul trecut, şi asta înseamnă că putem să ajungem oricând să nu mai avem locuri. Este clar, singură metodă de a limita raspândirea virusului este limitarea deplasărilor, bineînţeles şi masca şi igienă”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Bucureștiul revine în scenariul roșu! Ce măsuri se vor aplica în perioada următoare

Citeste si: Se va impune un lockdown total în România!? Raed Arafat, declarația momentului: "Ne confruntăm cu riscul răspândirii..."

”De ce acum? Dacă începem acum, este posibil să iasă Timişoara din carantină peste 14 zile, hai să zicem la 21 de zile.

Începerea acum este foarte corectă şi cred că asta am căzut de acord în cadrul comitetului. Dacă carantinam doar unele localităţi, şi aţi văzut că nu este vorba numai de Timsioara, ci include comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Mosnita Nouă, Giroc, care vor fi tratate că un tot întreg. Asta va face mai uşor controlul. Dacă noi carantinam o localitate din care oamenii toată ziua pleacă şi se întorc în Timisoara, dacă carantinam Timişoara fără să carantinam locul în care oamenii se întorc seară, atunci nu ajută.
Înţelegem foarte bine cu toţii că nu este o măsură placuta, uşoară. Suntem deja sub presiunea pandemiei, dar din păcate nici virusul nu este cel de acum un an, avem o tulpină nouă care se răspândeşte mai uşor. Sunt ţări, în Ungaria, deja au ajuns la 7000 de cazuri. Asta ne arată că trebuie să fim foarte precauţi. Asta va trebui să meargă în paralel cu campania de vaccinare”,
a adăugat șeful Departamentului pentru SItuații de Urgență. 

Raed Arafat, apel către populație 

„Urmează să semnez ordiul în conformitate cu toate prevederile care sunt în vigoare. Sunt 2 tipuri de măsuri – generale şi care se aplică în timpul weekendului. În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, nu vor fi deshise mall urile, centrele comerciale şi celalate magazine. Tocmai că să încurajăm oamenii să nu iasă decât dacă e stric necesar”, a mai spus Raed Arafat.

”Apelul către populaţie este să suporte aceste măsuri şi să înţeleagă de ce le luăm. E o presiune asupra oricărui om, dar să fie toată lumea responsabilă. Ieşiţi numai dacă trebuie. Declaraţiile să fie reale. Să nu ieşiţi din localitate dacă nu trebuie să ieşiţi, să nu ieşiţi pentru anumite activităţi care nu sunt prevăzute şi sperăm că în cel mai scurt timp să se revină la o situaţie cât mai aproape de normal. În acest moment, cred că decizia pe care a luat o comitetul cred că trebuia să fie luată la acest moment şi sper că impactul să fie cel scontat în următoarea perioada”, a adăugat șeful DSU

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Elena, românca ucisă cu sălbăticie în Italia, pentru că nu a acceptat un joc erotic. Criminalul și-a recunoscut fapta

Cine a fost Ileana Vulpescu. Ultimul interviu înainte de moarte. Ce spunea despre fericire și iubire

Avertisment din partea cercetătorilor! O furtună solară urmează să lovească Pământul. Fenomenul meteo va ajunge și în România

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Anunț uriaș pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer! E oficial. Ce efecte are asupra organismului

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mărturii despre viaţa de apoi. O femeie susține că timpul se oprește pe acel tărâm. Ce spun specialiștii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies