
In articol:
- Suma pe care Raed Arafat o câștigă lunar, ca șef al DSU: "Asta este de câțiva ani"
- Raed Arafat, victima fake news-ului
Raed Arafat a fost recent invitat la podcastul moderat de Adrian Artene. Printre altele, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit și despre salariul pe care îl are ca secretar de stat.
Suma pe care Raed Arafat o câștigă lunar, ca șef al DSU: "Asta este de câțiva ani"
Raed Arafat lucra ca rezident pe Secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș când s-a gândit să pună bazele unui serviciu de urgență asemănător celor din alte state. Inițial, proiectul a purtat denumirea de SMUR (Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare) și a fost bazat pe voluntariat, urmând ca mai apoi să se dezvolte și să se tranforme în SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare). În perioada decembrie 2012 – ianuarie 2014, Raed Arafat a fost numit secretat de stat în cadrul Ministerului Sănătății. Ulterior, el a preluat funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, funcție de care se bucură și în prezent.
Deși activitatea lui profesională este cunoscută de majoritatea românilor, puțini știu, de fapt, ce salariu primește oficialul pentru postul pe care îl ocupă. Raed Arafat a dezvăluit recent, în podcastul lui Adrian Artene, că suma pe care o câștigă lunar este de aproximativ 10.000 de lei: "Salariul meu este salariu de secretar de stat oficial este aproape de 10.000 de lei. Deci asta este de câțiva ani, înainte era 5.000
Raed Arafat
Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro
Raed Arafat, victima fake news-ului
De-a lungul carierei, Raed Arafat a fost în nenumărate rândul victima știrilor false, dar de departe cel mai mediatizat subiect a fost legat de presupusa relație de rudenie pe care ar avea-o cu Omar Hayssam. Șeful DSU a dezvăluit că informațiile legate de acest subiect nu au nicio legătură cu adevărul, la fel ca multe altele, care au ajuns în atenția publicului în ultimii ani:
Citește și: Ce să faci în caz de cutremur? Detaliile care îți pot salva viața
"Raed Arafat: Așa că treaba asta cu Wikipedia, nu știu dacă știți, dar pe perioada pandemiei au încercat unii să introducă foarte multe chestii false în ea. Și la un moment dat Wikipedia a blocat contul meu, să nu mai poată fi modificat de către alții pe o perioadă de timp. Dar asta am fost informat după ce am descoperit niște chestii, mi-au zis alții «uită-te ce au scris», că sunt rudă cu Omar Hayssam, că nu știu ce. Și atunci Wikipedia a blocat accesul.
Adrian Artene: Care fake news v-a deranjat cel mai mult la adresa dumneavoastră, poate această relație de rudenie cu Omar Hayssam?
Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro
Raed Arafat: Nu, a fost folosită mult. Mi-a plăcut chestia asta, că sunt condamnat la moarte în Palestina și fugit în România. După care mi-a plăcut odată, cineva îmi spune la Constanța că au fost în fața unui hotel și discutau despre o construcție care se făcea vizavi, un resort. Și vine paznicul și spune «asta e a lui Arafat». Persoana mă cunoștea și zice «chiar, de unde știți?», «știu eu, este a lui Arafat, el construiește și vine săptămânal să o verifice». Și asta după ce mă sună și îmi zice «uite ce spune paznicul».", a povestit Raed Arafat, în podcastul amintit.