Răsturnare de situație în dosarul Caracal! Se cere achitarea lui Dincă pentru infracțiunea de omor calificat: "Nu s-a demonstrat științific că Alexandra Măceșanu a fost arsă în acel butoi"

Rudele Alexandrei Măceșanu, convinse că adolescenta trăiește! Avocatul familiei a cerut anularea certificatului de deces!

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Dosarul Caracal este departe de a fi încheiat. Deși Tribunalul Olt a decis să-l condamne pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de răpire, viol, trafic de persoane, omor calificat și profanare de cadavre în cazul Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu, rudele victimelor au hotărât să facă apel.

Astfel, procesul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Craiova, iar avocatul familiei Măceșanu a ținut să ceară achitarea lui Dincă pentru omor. Iată ce argumente aduce Aurel Moldovan și cum comentează decizia instanței de a întocmi un certificat constatator de deces fără identificarea cadavrului!

Citește și: Mama Luizei Melencu, în lacrimi de dorul fiicei sale. Nici acum nu crede că a fost ucisă de Gheorghe Dincă: „Adevărul este cu totul altul, nu ce au spus procurorii”

Avocatul familiei Măceșanu cere achitarea lui Gheorghe Dincă pentru infracțiunea de omor calificat: "Nu s-a demonstrat științific că Alexandra a fost arsă în acel butoi"

Rudele Alexandrei Măceșanu și ale Luizei Melencu luptă în continuare să afle adevărul despre dispariția adolescentelor. După ce au făcut apel față de sentința dată de Tribunalul Olt lui Gheorghe Dincă, cele două familii au ajuns din nou în fața instanței, de data aceasta la Curtea de Apel Craiova.

Citeste si: Doliu în lumea fotbalului! A murit John Adrian Ene, fostul portar al echipei Steaua- kanald.ro

Citeste si: Aparatul care consumă cea mai multă energie. Mulți îl folosesc zilnic, dar nu realizează că le încarcă factura la curent- stirileprotv.ro

Acolo, Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a cerut ca "Monstrul din Caracal" să fie achitat pentru infracțiunea de omor calificat, întrucât nu s-a demonstrat că Alexandra a fost arsă de vie în acel butoi: "Un prim aspect de nelegalitate al sentinței apelate rezidă din faptul că judecătorul de

fond nu a arătat care sunt elementele constitutive ale infracțiunii de omor calificat, pentru care Gheorghe Dincă a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 25 de ani, ci s-a mulțumit să insereze o simplă teorie cu privire la obiectul juridic al acestei infracțiuni, reținând gravitatea faptei care aduce atingere vieții și valorilor sociale pe care legea penală le protejează.

Citește și: Familia Luizei Melencu a primit o scrisoare din partea lui Gheorghe Dincă. Când au deschis-o, rudelor nu le-a venit să creadă ce au aflat: "Trăiește. Eu mă rog mereu să apară"

Din acest punct de vedere, președinta completului de judecată ar fi trebuit să se raporteze la probele concludente care demonstrează intenția directă a inculpatului prin modul și mijloacele de folosință a infracțiunilor de omor calificat! Nu s-a demonstrat științific că Alexandra Măceșanu a fost arsă în acel butoi din tablă de 05, iar experimentul efectuat la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele nu demonstrează nimic, mai mult decât atât, s-a efectuat fără citarea părților civile, fiind încălcate dispozițiile imperative ale art 177 ncpp.", a transmis avocatului familiei Măceșanu, pentru gândul.ro.

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!- stirilekanald.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Alexandra Măceșanu caz Caracal

Alexandra Măceșanu 

[Sursa foto: Facebook]

Mai mult, Aurel Moldovan a cerut și anularea certificatului constatator de deces emis pe numele Alexandrei Măceșanu. Avocatul susține că documentul nu este legitim: "Un alt aspect vizează actul constatator de deces în care este inserată data decesului 26.07.2019 și apoi lipsa cadavrului, în condițiile în care Gheorghe Dincă spune că a omorât-o pe Alexandra în 25.07.2019. Ceea ce este inadmisibil întrucât cadavrul nu a fost identificat și nici reconstituit cu oasele găsite la fața locului. Este o anomalie să constați data decesului Alexandrei în 26, atunci când la Gheorghe Dincă au descins organele de poliție împreună cu procurorul Popescu.", a mai spus avocatul Aurel Moldovan, pentru sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sentința primită de Gheorghe Dincă ridică suspiciuni! Familia Luizei Melencu nu are de gând să stea cu mâinile în sân: "Nu a fost administrată nicio probă pentru aflarea...

Mama Alexandrei Măceșanu reacționează, după interviul lui Dincă, din pușcărie! "Aceste fete trăiesc, nu le-a ucis în curtea lui"

Ireal ce a povestit Gheorghe Dincă despre Alexandra Măceșanu în sala de judecată. Mama ei nu a mai putut suporta: „Nu mai pot, mi-e rău”

Ce presupune proiectul de plafonare a prețurilor RCA pe jumătate de an. A intrat în dezbatere publică

Buna Vestire 2023. Este mare păcat dacă faci aceste lucruri!

Soția lui Mădălin Ionescu, în culmea fericirii după ce a ieșit de la medic! Vedeta a ieșit din cabinet și a vorbit despre sarcină, iar bucuria i se poate citi pe chip

Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira și Pique

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies