Recensământ 2022. Care este data până la care te poți autorecenza

Autorecenzare online 2022. Se apropie sfărșitul perioadei în care te poți recenza.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Recensământul populației și locuințelor a început luni, 14 martie, cu etapa de autorecenzare. Autorecenzarea va putea fi efectuată în continuare de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator. Termenul limită este 15 mai.

Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.

Cum se completează prima etapă a recensământului 2022

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcţie de situaţia avută la momentul de referinţă al recensământului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021. Etapa de autorecenzare presupune, în premieră pentru România, două etape distincte: autorecenzarea online şi autorecenzarea online asistată, pentru îndrumarea persoanelor cu abilităţi digitale mai reduse.

Pana cand poti sa te autorecenzezi

Care este termenul limită pentru forumarul de recensământ 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Persoanele se loghează cu Codul Numeric Personal, după care, în cursul validării, acesta este înlocuit cu un cod de 40 de caractere. Completarea chestionarului de recensământ durează între 10 și 20 de minute.

Următoarea etapă a recensământului constă în colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în cadrul cărora datele colectate vor fi înregistrate, cu ajutorul tabletelor, în chestionarul electronic.

Această etapă se va desfăşura între 16 mai- 17 iulie.

Citeste si: Bogdan Mocanu, clipe grele după ce a fost atacat în club: „Poate să conducă și până la amputarea brațului”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Program Pașapoarte 2022. Ghișeele pentru eliberarea paşapoartelor vor fi deschise și în weekend

În cazul persoanelor salariate se acordă o singură zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat auto-recenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr.19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu completări și modificări prin Legea nr.178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Ce se întâmplă dacă cineva nu se autorecenzează

Formularea chestionarului de recensământ nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode prin care se poate îndeplini obligația de cetățenilor de a răspunde la recensământ. Cooperarea fiecărui cetățean este esențială pentru buna desfășurare a recensământului (RPL2021). Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

Citeste si: EXCLUSIV! Recensământ 2022, tot ce trebuie să știi! Cum completezi formularul de cenzare dacă stai la altă adresă față de cea din buletin?

Formularele de autorecenzare din cadrul Recensământului 2022 sunt împărțite în trei categorii: Chestionar secțiune pentru recenzarea locuinței, Chestionar secțiune pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit și Chestionar secțiune pentru recenzarea persoanei.sursă: recensamantromania.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor: "Plățile se vor face imediat!"

Andreea Bănică le-a cerut ajutorul internauților: „Apelez la prietenii mei din online”. De ce are artista nevoie

Doi elevi din Mureș, filmați în timp ce dansează pe bănci, în cursul orelor. Profesoara era la catedră. Reacția conducerii școlii

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

ZELENSKI S-A SINUCIS! Vestea cumplită despre președintele Ucrainei. Ce s-a întâmplat, de fapt

Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam

Putin e terminat! Urmează o înfrângere dezastruoasă în Ucraina. Ce îl așteaptă în următoarele luni pe liderul de la Kremlin

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies