Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza online

Recensământ 2022. Angajații care vor completa online chestionarul de recensământ, vor primi o zi liberă plătită.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza online, pe site-ul pus la dispoziție de autorități.

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza

România se pregătește de recensământ, după ce acesta a fost amânat un an din pricina pandemiei de coronavirus. Totodată va fi pusă la dispoziție o platformă online, în care cetățenii se pot autorecenza.

Astfel, angajații care completează online chestionarul de pe platforma recensamantromania.ro, vor primi o zi liberă plătită de stat.

Citeste si: Avertisment înfricoșător din partea OMS: Peste jumătate din Europa va fi infectată cu Omicron în câteva săptămâni!

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Victor Socaciu ar fi împlinit 69 de ani. Cum a ajuns regretatul folkist în Cenaclul Flacăra

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă.

Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, respectiv până cel târziu în luna mai a anului 2023.

Ziua liberă plătită pe care o primește angajatul, se oferă chiar dacă acesta a completat chestionarul de recensământ pentru sine sau pentru alți membrii ai gospodăriei.

Noutatea este că persoanele care nu au schimbat locul de muncă sau nu au achiziționat bunuri noi, nu vor mai fi nevoite să răspundă la aceste întrebări.

Când începe Recensământul din 2022?

Recensământul 2022 va debuta în luna februarie și se preconizează ca acțiunea de colectare a datelor de la populație să dureze până în luna septembrie.

  • În perioada februarie -martie 2022 se realizează colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative.
  • În perioada martie -mai 2022 se realizează colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri, adică autorecenzarea on-line.
  • În perioada mai -iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu faţă-în-faţă asistată de calculator a înregistrărilor individuale, pentru acele persoane pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.
  • În perioada mai -iulie 2022 se realizează în teren colectarea prin interviu asistată de calculator a clădirilor şi locuinţelor pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line.
  • În perioada august -septembrie 2022 se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile. Aceasta se realizează prin imputare prin metode statistice, din surse statistice şi administrative, pentru acele unităţi statistice pentru care nu există un formular completat cu date.

Citeste si: Cum se vor încasa banii din Pilonul II de pensii și ce trebuie să facă beneficiarii pentru a primi sumele aferente

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza

Recensământ 2022. Zi liberă plătită pentru angajații care se vor autorecenza

[Sursa foto: Shutterstock]

Cum se face face autorecenzarea?

Pentru a completa chestionarul de recensământ online, trebuie să intrați pe site-ul recensamantromania.ro. Platforma de recensământ va fi disponibilă din luna martie 2022.

Persoanele care nu au posibilitatea de a completa chestionarul de recensământ online, pot primi acasă un recenzor sau pot merge la primărie, fiind îndrumați de către un angajat al instituției.

Atenție însă, persoanele care refuză să colaboreze cu recenzorii riscă să primească amenzi.

Sursa: recensamantromania.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies