 
                            kanald.ro
 
        Diverse
Saint Jacques este un preparat franțuzesc. Se servește preparatul cu felii de lămâie sau în combinaţie cu legume trase la tigaie.
Saint Jacques este un preparat franțuzesc. Această rețetă este rapidă, fragedă, dulceagă și aromată. Veți avea nevoie de câteva ingrediente și pentru a prepara un sos delicios, care să meargă bine cu scoicile. Scoicile Saint Jacques sunt moluște cu marginile dantelate, curbate în linii fine, carnea albă de mărimea unei nuci și gulerul de icre portocalii.
450 grame de scoici Saint Jacques spălate și uscate 
1 lingură de unt nesărat 
1 lingură de ulei de măsline extra-virgin 
sare mare 
piper negru proaspăt măcinat 
Ingrediente pentru sos:
3 linguri de unt nesărat, tăiat în 6 bucăți 
2 linguri de ceapă eșalotă medie tocată cubulețe 
1/4 cană de vin alb sec 
1/4 cană de ierburi proaspete tocate mărunt (pătrunjel, arpagic) 
1/4 linguriță de coajă rasă de lămâie 
sare mare 
piper negru proaspăt măcinat 
2-3 felii de lămâie pentru servire 
1. Se îndepărtează fiecare mușchi abductor dur de pe fiecare scoică Saint Jacques. Unele scoici sunt vândute cu mușchiul deja îndepărtat. Se clătesc sub un jet de apă rece, după care se așază pe un pat de prosoape de hârtie, deoarece umiditatea de la suprafață împiedică rumenirea.
2. Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare pentru 1-2 minute.
Se adaugă uleiul și untul, dacă utilizați, și se lasă până când se topește untul. Se adaugă scoicile în tigaie, într-un singur strat. Se asezonează cu sare și piper și se lasă netulburate până când se rumenesc pe o parte, 2-4 minute. Cu un clește, se întorc și se lasă să se rumenească 2-4 minute și pe cealaltă parte.Citeste si: Cum se gătește Foaie Gras. Rețetă și ingrediente
Citeste si: Rețetă de cozonac delicios cu aluat opărit
3. Se închide focul, se transferă scoicile pe o farfurie și se lasă la cald. Se lasă 1 minut tigaia să se răcească înainte de a face sosul.
4. Se pune tigaia pe foc iar, se adaugă o bucată de unt și se lasă să se topească. Se adaugă ceapa mărunțită, lăsându-se până când începe să se înmoaie, pentru aproximativ 1 minut. Se adaugă vinul și se fierbe până când scade la jumătate compoziția, 1-2 minute.
5. Se adaugă ierburile și coaja de lămâie, se reduce căldura la mic, se adaugă restul de unt și se amestecă în mod constant, până când se topește untul în sos.
Se readaugă scoicile în tigaie și se încălzesc un pic.Se servește preparatul cu felii de lămâie sau în combinaţie cu legume trase la tigaie.