kanald.ro
Stiri
Retete de ciorba: bors taranesc din coada de vita
Borsul taranesc din coada de vita este o reteta traditionala, veche, romaneasca, pe care multi o indragesc.
Ciorba din coada de vita este savuroasa si aromata, cu multe legume si un strop de aciditate din bors.
Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro
Retete de ciorba: Bors taranesc din coada de vita. De ce ingrediente ai nevoie
Ingrediente:
900 grame coada de vita
3 litri apa
350 grame rosii (proaspete sau de la borcan)
legume pentru supa
o jumatate de varza mica
3 linguri de smantana
o legatura de patrunjel
o jumatate de litru de bors
sare
piper
Citeste si: Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie
Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine
Retete de ciorba. Bors taranesc din coada de vita. Cum se prepara
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati egale si se pune la fiert in 3 litri de apa cu sare. Din cand in cand spumati supa, apoi adaugati legumele pentru supa taiate cubulete.
Varza se taie fasii si, cand carnea este aproape fiarta, se adauga in borsul taranesc si se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute.
Se pun in supa apoi si rosiile curatate de coaja si tocate si borsul, iar ciorba se mai lasa la fiert inca 10 minute. La final se adauga sare si piper dupa gust.Borsul taranesc din coada de vita se serveste cu patrunjel tocat si cateva linguri de smantana, plus ardei iute, optional.