kanald.ro
Rețete de piftie de curcan și pui
Rețete de piftie de curcan și pui
Diverse
Cum prepari cele mai simple și delicioase piftii de curcan și de pui. Trebuie să le încadrezi în meniul de Revelion!
Multe gospodine sunt pline de idei pentru meniurile de sărbătorile de iarnă. Încă de acum, femeile au făcut cumpărăturile necesare pentru a pregăti preparatele cele mai gustoase și tradiționale pentru masa de Anul Nou. În meniul gospodinelor trebuie să se regăsească și piftia, un preparat românesc și cu care mergeți la sigur. Iată două rețete de piftie de curcan și de pui.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino. Mare atenție, nu ai nevoie de smântână!
Se tranșează bucățile de carne, se pun într-o oală încăpătoare și se acoperă cu apă rece.
A doua zi, se îndepărtează grăsimea de la suprafață. Se pune oala în apoi pe foc până când piftia rămâne supă.
Se scot carnea și oasele, iar apoi se adaugă usturoi pisat, după gust.Carnea se desface cu grijă și se pune în forme dorite de boluri sau tăvi, iar apoi se adaugă lichidul deasupra. Se dau la rece până când se încheagă.
Rețete de piftie de curcan și pui
Citește și: Crăciun 2022. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Vezi cum se prepară cele mai fragede fursecuri
Se spală bine puiul, se porționează și se pune la fiert într-o cratiță potrivită. Când începe să fiarbă, dați focul la mic pentru 10-15 minute.
După fierbere, adăugați ceapa, frunzele de dafin și acoperiți cu un capac. Lăsați la fiert pentru o oră sau două. După ce carnea s-a fiert complet, stingeți focul și lăsați să se mai răcească.
Cele mai gustoase piftii pentru masa de Revelion
Separați carnea de supă și în lichid adăugați gelatina în apa caldă. Adăugați sare și usturoiul păsat, apoi amestecați.
Carnea se pune în bolurile dorite și se acoperă cu supa, până când se umple bolul. După acest proces, lăsați piftiile la răcit.