
In articol:
- Rețetă piftie de curcan
- Ingrediente
- Mod de preparare
- Rețetă de piftie de pui
- Ingrediente
- Mod de preparare
Multe gospodine sunt pline de idei pentru meniurile de sărbătorile de iarnă.
Rețetă piftie de curcan
Ingrediente
- 2 kg de carne de curcan (cu tot cu piele și os)
- Usturoi
- Apă
- Foi de dafin
- O linguriță cu boabe de piper
- Sare după gust
- Gelatină
Citește și: Cea mai simplă rețetă de paste carbonara cu pancetta și pecorino. Mare atenție, nu ai nevoie de smântână!
Mod de preparare
Se tranșează bucățile de carne, se pun într-o oală încăpătoare și se acoperă cu apă rece. Se adaugă o lingură de sare pentru a ajuta la coagularea spumei din timpul fierberii. După ce nu se mai formează spuma, se adaugă foile de dafin și boabele de piper.
Se poate adăuga și zarzavat, dacă se dorește diminuarea gustului de carne și usturoi. Se fierbe carnea 4-5 ore, până când se desprinde de pe oase.A doua zi, se îndepărtează grăsimea de la suprafață. Se pune oala în apoi pe foc până când piftia rămâne supă. Se scot carnea și oasele, iar apoi se adaugă usturoi pisat, după gust.
Carnea se desface cu grijă și se pune în forme dorite de boluri sau tăvi, iar apoi se adaugă lichidul deasupra.
Rețete de piftie de curcan și pui
Rețetă de piftie de pui
Ingrediente
- Un pui întreg
- O ceapă albă
- Foi de dafin
- 7 căței de usturoi
- 2 plicuri de gelatină
Citește și: Crăciun 2022. Rețetă de fursecuri pentru Crăciun. Vezi cum se prepară cele mai fragede fursecuri
Mod de preparare
Se spală bine puiul, se porționează și se pune la fiert într-o cratiță potrivită. Când începe să fiarbă, dați focul la mic pentru 10-15 minute.
După fierbere, adăugați ceapa, frunzele de dafin și acoperiți cu un capac. Lăsați la fiert pentru o oră sau două. După ce carnea s-a fiert complet, stingeți focul și lăsați să se mai răcească.
Cele mai gustoase piftii pentru masa de Revelion
Separați carnea de supă și în lichid adăugați gelatina în apa caldă. Adăugați sare și usturoiul păsat, apoi amestecați.
Carnea se pune în bolurile dorite și se acoperă cu supa, până când se umple bolul. După acest proces, lăsați piftiile la răcit.