România, pe ultimul loc în Europa la siguranța rutieră. Date oficiale

Comisia Europeană: România, pe ultimul loc la siguranţa rutieră.

România, pe ultimul loc în Europa la siguranța rutieră. Date oficiale
România, pe ultimul loc în Europa la siguranța rutieră. Date oficiale
Autor: C.G.

România, pe ultimul loc în Europa la siguranța rutieră. Date oficiale
România, pe ultimul loc în Europa la siguranța rutieră. Date oficiale

În România s-a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalităţii cauzată de accidentele rutiere din Uniunea Europeană, cu 96 de decese la un milion de locuitori, a informat joi Comisia Europeană, care estimează că 22.800 de persoane au murit într-un accident rutier anul trecut pe drumurile din UE, cu aproximativ 7.000 de decese mai puţin decât în 2010, adică o scădere de 23%, România clasându-se pe ultimul loc la siguranţa rutieră.

”În 2019, cele mai sigure drumuri au fost cele din Suedia (22 de decese/ milion de locuitori) şi din Irlanda (29/milion), în timp ce România (96/milion), Bulgaria (89/milion) şi Polonia (77/milion) au raportat cele mai ridicate rate ale mortalităţii. Media UE a fost de 51 de decese la un milion de locuitori”, arată datele Comisiei. Unele ţări au realizat progrese enorme: Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, cele trei ţări baltice (Letonia, Lituania, Estonia) şi Croaţia au înregistrat reduceri peste medie (între 30% şi 40%) ale numărului de accidente rutiere mortale.

Potrivit cifrelor preliminare publicate joi de Comisia Europeană, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa pe drumurile din UE în 2019 este mai mic decât cel din anii precedenţi. ”Se estimează că 22.800 de persoane au murit într-un accident rutier anul trecut, cu aproximativ 7 000 de decese mai puţin decât în 2010, adică o scădere de 23%. În comparaţie cu 2018, numărul a scăzut cu 2%”, a informat CE.

Citeste si: La doar două ore după ce a născut, nu a mai rezistat tentației! A făcut sex cu iubitul ei, chiar pe patul de spital: „M-am simțit specială”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Puterea dragostei 12 iunie. Andreea Pirui îl face praf pe Livian: „Vorbești cu toate fetele ca să...”

Citeste si: VIDEO| Moartea șocantă a lui Costin Mărculescu. Mărturiile cutremurătoare ale apropiaților: ”A murit de inimă rea!”

Cu o medie de 51 de decese cauzate de accidente rutiere la 1 milion de locuitori, Europa rămâne, de departe, cea mai sigură regiune din lume în materie de siguranţă rutieră.

”Nici decese, nici vătămări grave pe drumurile europene până în 2050.

Acesta este obiectivul nostru. Ne-am propus să reducem cu 50% numărul de decese şi cu 50% numărul de vătămări grave până în 2030 şi ştim că obiectivul nostru poate fi atins. UE a înregistrat în trecut o scădere substanţială a accidentelor rutiere mortale, însă cifrele au stagnat în ultimul timp. În plus, disparităţile dintre ţări rămân enorme. Numai printr-o combinaţie de măsuri legislative, finanţare adecvată, standarde pentru vehicule şi infrastructură, digitalizare şi schimb de bune practici ne vom putea atinge obiectivul”, spune comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Tendinţa de fond rămâne descendentă. Opt state membre au înregistrat o scădere record a numărului de accidente mortale în 2019: Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg şi Suedia.

”Cu toate acestea, progresele au încetinit în majoritatea ţărilor. Prin urmare, obiectivul UE de a reduce la jumătate numărul deceselor cauzate de accidente rutiere între 2010 şi sfârşitul anului 2020 nu va fi atins. Deşi este probabil ca numărul accidentelor rutiere mortale să scadă semnificativ în 2020, ca urmare a măsurilor luate în scopul combaterii pandemiei de coronavirus, această scădere nu va fi suficientă pentru atingerea obiectivului”, precizează CE.

Planul de acţiune strategic privind siguranţa rutieră al Comisiei şi cadrul UE pentru politica de siguranţă rutieră 2021-2030 a stabilit, de asemenea, planuri ambiţioase în materie de siguranţă rutieră în vederea atingerii obiectivului de zero decese cauzate de accidente rutiere până în 2050 („Viziunea zero”).

Pentru a realiza „Viziunea zero”, Comisia implementează în prezent în UE Sistemul sigur. Acest Sistem sigur prevede vehicule mai sigure, o infrastructură mai sigură, o mai bună utilizare a echipamentelor de protecţie, viteze mai reduse şi o mai bună îngrijire post-coliziune. În plus, UE va depune eforturi în scopul asigurării unei mai bune aplicări transfrontaliere a sancţiunilor pentru infracţiuni rutiere, al digitalizării permiselor de conducere şi al dezvoltării unor noi modalităţi de a ajuta statele membre cu rezultate relativ slabe în materie de siguranţă rutieră.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Livian de la Puterea dragostei, dezvăluirea care a făcut-o pe Bianca să ia foc: „Ne-am sărutat...”

Anunțul îngrijorător făcut de Nelu Tătaru! Revenim la starea de urgență? „Decizia este...”

Cele mai periculoase droguri din lume. Ce se ascunde în spatele lor

Veștile sunt bune! Acești nativi vor avea parte de surprize

Se rupe noul Guvern PSD - PNL! Marcel Ciolacu a făcut mutarea zilei: Îi urez succes

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să înțeleagă. Situația este dificilă”

Doliu imens în sportul din România. A murit un campion european și antrenor de renume

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies