Rugăciune pentru bolnavi. Sfântul Efrem cel Nou îi ajută pe cei încercați de boală

Rugăciune pentru bolnavi. Rugăciunea este modul cel mai ușor și firesc prin un om îşi recunoaşte neputinţa şi aleargă la Ziditorul său, Dumnezeu, pentru a lua izbăvire şi uşurare în durerile sale.

Distribuie pe:

Rugăciune pentru bolnavi. Sfântul Efrem cel Nou îi ajută pe cei încercați de boală

Fără rugăciune, credinţă în puterea divină şi optimism, vindecarea bolilor și trecerea peste necazuri nu ar fi posibilă.

Rugăciune pentru bolnavi. Sfântul Efrem cel Nou îi ajută pe cei încercați de boală

"Sfinte Efrem, mare mucenice al lui Hristos, ascultă acum puţina noastră rugăciune pentru robii lui Dumnezeu (numele) care sunt încercaţi de boli, suferinţe şi de ispite. Venim la tine ca la un doctor ceresc şi credem că vei primi cererea noastră şi vei uşura suferinţele lor. Ai spus că ai leacuri pentru toate felurile de boli, şi de aceea nădăjduim că iubirea ta de oameni nu s-a împuţinat. Cine poate spune mulţimea minunilor tale? Cine ştie câţi suferinzi au aflat izbăvire prin rugăciunile tale?

Ajută-i, Sfinte Efrem, ajută-i pe cei suferinzi! Roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru ei şi, dacă le este de folos să fie tămăduiţi degrabă, fă să se întâmple aceasta spre slava lui Dumnezeu. Iar dacă le este mai de folos să ducă mai departe crucea suferinţei lor, ajută-i să rabde fără să cârtească, ca să primească luminoasa cunună a răbdării.

Citeste si: Sărbătoare 28 noiembrie 2019. Cui îi spui "La mulți ani" astăzi

Citeste si: Calendar ortodox 23 noiembrie. Cruce albastră în calendar: ce reprezintă și cine-i cinstit în această zi

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Rugăciune puternică către Maica Domnului

Sfinte Mare Mucenice Efrem, tu ai răbdat suferinţe de nespus, iar viaţa noastră este plină de desfătări. Dar chiar dacă suntem păcătoşi şi întinaţi prin tot felul de patimi, îndrăznim a ne ruga ţie. Căci nu pentru noi ne rugăm ţie, sfinte, ci pentru bolnavii aceştia pe care suferinţele i-au îngenunchiat. Fii lor păzitor, povăţuitor, ocrotitor şi tămăduitor, ca să îţi mulţumească cu inimă smerită şi să Îl slăvească pe Dumnezeu care te-a acoperit cu harul Său, arătându-te mare făcător de minuni, în vecii vecilor. Amin.", este rugăciune pentru cei bolnavi.

Rugăciune pentru bolnavi. Sfântul Efrem cel Nou îi ajută pe cei încercați de boală

Rugăciune pentru bolnavi. Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

"Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!", este rugăciune pentru bolnavi.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate